Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sveriges målvakt Henrik Lundqvist efter lördagens ishockeymatch i Carlson Hockey Games mellan Tjeckien och Sverige.

Lundqvist: "Vi får se hur min situation blir"

Alexandar Georgijev spelade bra i slutet av säsongen. Och nu har NY Rangers skrivit kontrakt med KHL-stjärnan Igor Sjestiorkin. Vad betyder det för Henrik Lundqvist?

I februari i fjol meddelade ledningen att den klassiska klubben NY Rangers skulle genomföra en generationsväxling och bygga om.

Sedan dess har stjärna efter stjärna försvunnit och klubben har missat två raka slutspel.

Under tiden har spelare för framtiden plockats in.

Två av dessa – målvakterna Alexandar Georgijev och Igor Sjestiorkin – kommer att konkurrera med Henrik Lundqvist som har varit i klubben sedan 2005–2006.

Vill stanna i New York

- Vi får se hur min situation blir. Min dröm har varit och är fortfarande att köra hela min karriär i New York. Sedan är drömmen och verkligheten inte alltid densamma. Man får se hur jag passar in i bilden. Jag förstår var Rangers är nu, med ombyggnation och allt, säger Henrik Lundqvist.

- Nu är jag bara fokuserad på VM och att få till bra träning i sommar, och sedan tror jag att bitarna kommer att falla på plats, hur det än blir. Men det kommer helt klart att vara konkurrens och det ska det ju vara.

Att det bara blev 52 grundseriematcher den gångna säsongen – 23-årige Georgijev spelade 33 – var enligt Lundqvist en del av klubbens framtidstänk. Och att Sjestiorkin skulle kontrakteras visste Tre Kronor-målvakten långt innan det blev officiellt.

Om nästa steg innebär att 37-åringen på nytt får frågan om att trejdas kommer han att prata med ledningen för att se vad som blir bäst för båda parter.

"Redo i höst"

- Rangers kommer att vara något som är för alltid för mig. Oavsett hur det blir vill jag att det ska vara bra för dem också. Känner de att en annan lösning kan vara bättre, då kommer vi att diskutera, säger han.

Men mest av allt är Henrik Lundqvist inställd på att kämpa för att stanna kvar.

- Jag ställer mig in på att åka dit och vara redo i höst. Det är mitt mål, att köra och spela bättre, att spela på den nivån som jag gjorde under första halvan i höstas. Då tycker jag inte att det spelar någon roll vem som kommer.