New York Rangers målvakt Henrik Lundqvist räddade 30 skott, men byttes ut efter att ha släppt in fyra mål. Chicago vann med 6–3.

Lundqvist utbytt när Rangers svit bröts

New York Rangers segersvit är bruten. Efter sex segrar blev det förlust mot Chicago med 3–6.

|

Ryssen Artiom Anisimov gjorde hattrick mot sin gamla klubb, alla målen gjorde han under tredje perioden.

- Pucken hittar mig framför mål och pucken går in, säger Anisimov till AP.

New York Rangers har varit NHL:s hetaste lag den senaste tiden och hade den längsta segersviten i höst, sex matcher. Det började också bra borta mot Chicago. Mika Zibanejad gjorde 1–0 i mitten av den första perioden, hans nionde mål för säsongen.

Men i den andra började Chicago spela allt bättre.

- Då höll Lundqvist oss kvar i matchen, säger Rangers-tränaren Alain Vigneault enligt NHL:s webbplats.

"Fick vad vi förtjänade"

Lundqvist räddade 30 skott. Men efter att ha släppt in fyra mål under sex minuter, i slutet av andra perioden och i inledningen av den tredje, var det färdigspelat för den svenske målvaktsstjärnan som fick lämna över till Ondrej Pavelec.

New York Rangers reducerade till 2–4 och 3–4, men i slutet av matchen satte Anisimov sitt tredje mål, 5–3, och Jonathan Toews fastställde slutresultatet till 6–3.

- Vi spelade inte bra i andra och tredje perioden. Vi fick vad vi förtjänade, säger Vigneault.

Storseger för Detroit

Gustav Nyquist var en av sex målskyttar i Detroits seger mot Calgary.

Målet gjorde han i början av andra perioden, framspelad av Henrik Zetterberg. Detroit vann med 8–2, en välkommen vinst efter två raka förluster.

Calgarys svenske målvakt Eddie Läck byttes ut efter att ha släppt in fem mål och ersattes av Jon Gillies.