Henrik Lundqvist storspelade mot Carolina.

Lundqvist tog 43 av 44 skott

Henrik Lundqvists storspel i mål bäddade för New York Rangers bortaseger mot Carolina i NHL-ishockeyn. Svensken räddade 43 av 44 skott.

|

Det har gått några veckor sedan Henrik Lundqvist senast fick vara med och vinna med sitt Rangers. Men nu var han tillbaka i målet som vinnare.

- Det är en skön känsla att vinna, det är allt jag vill göra. Det är frustrerande att inte kunna kliva fram och rädda de där viktiga puckarna i slutet på matcher, säger Lundqvist till Aftonbladet.

Det var dock Carolina som tog ledningen i matchen i den andra perioden. Men Connor Brickley såg till att utjämna kort efteråt och i den avslutande perioden gjorde Vladislav Namestnikov 2–1 vilket stod sig tiden ut.

- I dag kände jag att det jag jobbat med att ändra på funkade för mig och det var väldigt givande. Samtidigt täckte killarna upp för mig ett par gånger. De blockade skott jag inte kunde se och rensade undan puckar. Vi kan kalla det ett organiserat kaos, säger Lundqvist.

Miller höll nollan

Briljant målvaktsspel avgjorde även när Anaheim besegrade Minnesota. Ryan Miller räddade 31 puckar och höll nollan för 44:e gången i sin NHL-karriär.

Svenske Jacob Silfverberg gjorde sitt 16:e mål för säsongen när han sköt in 1–0 till Anaheim i den andra perioden. Sedan skulle det dröja tills det bara var lite mer än fem minuter kvar av tredje. Då satte Anaheims Corey Perry 2–0, en och en halv minut senare var det dags för Ryan Kessler att göra 3–0.

Och med en dryg minut kvar av matchen fick Hampus Lindholm till 4–0. Hans femte mål för säsongen.

New Jersey föll

Minnesota har bara vunnit en av sina senaste tio matcher, men innehar trots det den sista wild card-platsen i western conference, en poäng före Colorado, Chicago och Vancouver.

Jesper Bratt och Marcus Johansson gjorde varsitt mål när deras New Jersey mötte Pittsburgh hemma, de noteras även för varsin assist. Men det räckte inte och matchen slutade 4–3 till bortalaget.