Finlands Sakari Manninen avgör i förlängningen med 5–4-målet. Henrik Lundqvist är chanslös.
Finlands Sakari Manninen avgör i förlängningen med 5–4-målet. Henrik Lundqvist är chanslös.

Lundqvist: "Jättestor besvikelse"

Tre Kronors stjärnmålvakt Henrik Lundqvist såg bedrövad ut efter VM-kvartsfinalförlusten mot Finland. 37-åringen kan ha gjort sin sista landskamp.

ANNONS
|

Henrik Lundqvist var stor VM-guldhjälte för Tre Kronor 2017 då Kanada besegrades efter straffläggning i finalen. I år blev det uttåg redan i kvartsfinal, efter 4–5 efter förlängning mot Finland i Kosice.

- Vi försöker spela lite svårt emellanåt. Bara lite synd att vi inte lyckas få det gjort i slutet. Tycker vi har hyfsad koll, säger New York Rangers stjärnmålvakt till SVT.

ANNONS

37-åringen har stått för några tveksamma ingripanden under VM. Bland annat vid Finlands tidiga 1–0-mål i kvartsfinalen, genom Niko Mikkola efter blott en minut av matchen.

- Det är svårt att analysera med en gång. Det känns som vi hade chansen. Det är så lite som gör det. Det är surt. Alla spelar sin roll i det här, säger han och fortsätter:

- Jag har gjort allt jag kunnat, inga "regrets". Men det har inte känts optimalt av någon anledning. Men jag ska inte ta på mig för mycket.

Lundqvist, som även var OS-guldhjälte i Turin 2006, kan ha gjort sin sista match i Tre Kronors tröja.

- Jag vet inte, får se. Fyller 38 nästa år. Jag har två år kvar på kontraktet (med Rangers). Den här gången gick det inte. Jag vet inte om det var sista (landskampen) eller inte.

ANNONS
TT

ANNONS