Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Henrik Lundqvist under träning med Tre Kronor i Globen tidigare i veckan.

Lundqvist får chansen mot Tjeckien

Svaret på målvaktsfrågan kommer kort och rappt: Henrik Lundqvist kommer att vara Tre Kronors målvakt i mötet med Tjeckien i Brno.

Rikard Grönborg säger att Tre Kronor har det "välbeställt på målvaktssidan".

Men valet mellan Jhonas Enroth, Jacob Markström och Henrik Lundqvist måste ändå göras.

Till matchen mot Tjeckien i Carlson Hockey Games har förbundskaptenen bestämt sig för att Lundqvist, som satt på Globens läktare mot Ryssland, får tillfället att spela i DRFG Arena i Brno.

- "Markan" (Markström) stod förra matchen och nu vill vi ge "Henke" chansen i den här matchen, säger han.

- Det ska bli kul att få in "Henke" i rotationen. "Markan" fick bekänna färg mot ryssarna och nu är det ett riktigt bra tjeckiskt lag som väntar, och det ska bli kul att se.

"Stod på huvudet"

37-årige Henrik Lundqvist delade målvaktsysslan med den ryske framtidsspelaren Alexandar Georgijev, 23, under den gångna NHL-säsongen. NY Rangers, en klubb under ombyggnad, fick en bra start men tappade sedan mark i tabellen och missade Stanley Cup-slutspelet.

Och lite så tycker Grönborg att Lundqvists säsong såg ut.

- Han började riktigt, riktigt bra, vann massor av matcher i rad och stod verkligen på huvudet i början men sedan började det rulla åt andra hållet. Det får man räkna med i ett ungt och oerfaret lag, men han höll dem kvar i matcherna många gånger, säger förbundskaptenen.

- Sedan vet jag att Rangers hade en liten plan och ville spela in deras ryske målvakt, men för mig är "Henke" fortfarande en världsmålvakt och vi känner oss trygg med att ha med honom.

Inget klart inför VM

Rikard Grönborg har i princip stängt VM-dörren för andra målvakter. Därmed är det upp till Markström och Lundqvist att göra upp om förstaplatsen när väl turneringen drar igång den 10 maj.

Även om ordningen hos många kan verka självklar vill förbundskaptenen hålla alla möjligheter öppna.

- Ni kommer att fortsätta att ställa frågan och jag kommer att fortsätta att säga samma sak. Vi kan hålla på hur länge ni vill, men i slutändan tycker jag att vi har det väldigt välbeställt. Vi har även Jhonas Enroth, som jag ser som en NHL-målvakt också. Han spelar grymt bra.