Henrik Lundqvist kramas om av Anton Lander efter 4–3-segern.
Henrik Lundqvist kramas om av Anton Lander efter 4–3-segern.

Lundqvist: "Bra att det inte går spikrakt"

William Nylander var kreatören, Henrik Lundqvist räddaren mellan stolparna. Målvaktsveteranen var nöjd efter 4–3-segern över Schweiz.

ANNONS
|

Lundqvist fick släppa tre av 24 skott förbi sig, men radade upp vassa räddningar i 4–3-segern.

- Han var riktigt bra, speciellt i andra och tredje perioden. Då gjorde han kvalitetsräddningar och visade att han är en världsstjärna. Han räddar oss i många situationer, sade förbundskaptenen Rikard Grönborg.

Hyllade laget

New York Rangers stjärnmålvakt var också nöjd. Men valde att lyfta fram laget:

ANNONS

- Vi visste att vi skulle få jobba hårdare i dag, det var ett bra test. Vi tog lite väl mycket utvisningar och då fick de mycket tid i vår zon, men jag tyckte vi "dödade" otroligt bra. Det var lite det som räddade oss i matchen, sade Lundqvist.

- Det lugnade oss och sedan gjorde vi mål i rätt lägen. Det var psykologiskt viktiga mål i slutet av första och framför allt i tredje när de fick 3–3. Då slog vi tillbaka direkt.

Schweizarna skapade vassa lägen – lite för många, tyckte Lundqvist:

- Vi visste att vi skulle få kriga mycket mer och det här visade att vi måste vara mycket mer noggranna mot de här lagen. Det går mycket fortare när vi tappar puck, då kommer det i 120 åt andra hållet. Det är lättare att klara mot sämre lag, sade han.

ANNONS

"Han är skillnaden"

Grönborg höll med i den analysen.

- Vi kom inte riktigt in i våra lager som vi brukar jobba med, de fick zickzacka sig igenom. Det beror nog på att vi är lite för heta i vissa situationer, sade förbundskaptenen.

Lundqvist hyllade också William Nylander, som gjorde ett mål och två assist.

- Han är skillnaden. Alla kämpar och sliter, men det är alltid någon som kliver fram och han gjorde det verkligen i dag. Fantastiskt hur han hittar passningarna. Det är nyckeln i täta matcher, då behöver toppspelarna kliva fram.

Bratislava, TT:s utsände

ANNONS