Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Winnipegs Mark Scheifele satte den avgörande straffen mot Rangersmålvakten Henrik Lundqvist.

Lundqvist: Besvikelse att förlora på straffar

New York Rangers tappade 0–3 till 3–3 – och föll på straffar. Logiskt – enligt New York-svenskarna.

Trots en 3–0-ledning till New York Rangers mot Winnipeg efter två perioder slutade mötet i NHL-ishockeyn med en vinst för kanadensarna. Med resultatet 3–3 efter full tid och en mållös förlängning avgjordes det hela på straffar.

- Det är en besvikelse att förlora en match på straffar, speciellt som målvakt när man har en avgörande roll, säger Rangersmålvakten Henrik Lundqvist till lagets Twitterkonto.

Trots ledning med tre mål efter första perioden säger Lundqvist att han inte kunde slappna av.

- Jag visste att det (mål) skulle komma. Jag vet inte hur många målchanser de skapade under de första två perioderna, men jag visste att de skulle ha tillräckligt många tillfällen för att göra mål på oss.

Även Mika Zibanejad, som noterades för två assist, är självkritisk till lagets prestation.

- Vi förlorade troligtvis en poäng snarare än att vi vann en. Vi gav dem för mycket tid och yta, de fick till slut sina chanser och gjorde mål, säger Zibanejad, vars första assist i matchen var fram till Jesper Fasts 1–0-mål.

Elias Lindholm spelade fram till 1–0-målet och gjorde själv 2–1-målet i Calgarys 3–2-seger mot Chicago. En assist blev det även på stjärnbacken Erik Karlssons konto när hans San José bröt en fyra matcher lång förlustsvit i och med bortasegern mot Montreal, 3–1. Det var San Josés första bortaseger sedan 28 oktober.