Luleås kapten Jenni Hiirikoski visade vägen i nya segern. Arkivbild.

Luleås kross – i sjätte raka segern

|

Luleå har så här långt varit förkrossande överlägset i SDHL. När laget i dag bärgade sjätte raka segern på lika många matcher i serien kom den största hittills.

Laget vann mot SDE med hela 8–1 efter att det stått 1–1 efter halva matchen. Luleå saknade stjärnor som Michelle Karvinen, Johanna Fällman och Ebba Berglund, men backjätten och kaptenen Jenni Hiirikoski visade vägen då hon gjorde tre av målen.

Hemmalaget, som spelade helgens dubbelmöte med SDE i Vilhelmina, gjorde sina fem sista mål i den tredje perioden. Laget har målskillnaden 28–2 efter sina sex segrar och toppar den haltande tabellen.

För Djurgården kom säsongens första seger hemma mot Leksand. Matchen såg ut att gå mot förlängning men med knappt tre minuter kvar satte Josefin Bouveng avgörande 2–1. Brynäs bortavann med 1–0 mot Göteborg.