Luleås Michelle Karvinen och Emma Nordin. Arkivbild.

Luleå seriesegrare i SDHL

|

Luleå vann seriefinalen i SDHL-ishockeyn över Modo med 5–3.

Samtidigt säkrade Luleå seriesegern då man leder SDHL med elva poäng före Modo med två omgångar kvar att spela. Det är fjärde året i följd som Luleå, regerande svensk mästare, vinner serien.

Hemmalaget dominerade i första perioden och vann skotten med 21–6. Men det var Modo som gjorde första målet, Kaitlyn Tougas, i spel fyra mot fem. Luleå kvitterar bara 54 sekunder senare genom Ronja Savolainen.

Efter knappt fyra minuter i andra perioden tog Luleå ledningen, genom Jenni Hiirikoski. I den 15:e minuten utökade Luleå till 3–1, mål av Rebecca Stenberg.

Modo närmade sig Luleå genom 2–3-målet i 13:e minuten i tredje perioden, som sattes av Kaitlyn Tougas, hennes 20:e mål för säsongen. Men Luleå satte två mål på knappt tre minuter (skyttedrottningen Emma Nordin och Chiho Osawa). Modo fick ett tröstmål i sista minuten av poängdrottningen Michaela Cava.

Luleå har flera forwards skadade och stjärnan Michelle Karvinen är avstängd.