Jack Connolly. Arkivbild.

Luleå och Connolly upp i topp

Luleå var överlägset Mora. Jack Connolly, som tidigare under dagen skrev på ett nytt kontrakt med klubben, gjorde två poäng i 5–2-segern och toppar nu SHL:s poängliga. Luleå – de toppar SHL-tabellen.

|

Luleå var det dominanta laget i hemmamatchen mot Mora som lade mycket tid på att döda utvisningar i andraperioden då Luleå utökade sin tidiga 1–0-ledning till 3–0.

Centern Jack Connolly hade huvudrollen när han först gjorde 2–0 – hans tolfte mål för säsongen – på egen hand och sedan assisterade fram till Emil Larssons 3–0-mål i powerplay.

Det senare kom efter att Marek Daloga dragit på sig ett matchstraff och ett redan pressat Mora fick spela de sista fem minuterna av perioden i numerärt underläge.

De hade dessutom två tvåminutare tidigare i perioden.

- Vi tar för mycket utvisningar och får ingen chans att komma ikapp. Det är tufft, och Luleå är bra, säger Moratränaren Mats Lusth i C More.

Jack Connolly, som redan gjort fler poäng än under hela förra säsongen, var i fokus även innan nedsläpp. Under dagen kom nyheten att succéspelaren skrivit ett tvåårskontrakt med Luleå. De två nya poängen mot Mora betyder dessutom att han toppar SHL:s poängliga tillsammans med Djurgårdens Jakob Lilja på 23 poäng.

- Det är helt klart härligt att hjälpa laget till poäng. Vi gör en bra match och har mycket press på dem, säger han i C More.

Mora lyckades göra två mål i den tredje perioden men båda gångerna replikerade Luleå snabbt. Johan Harju avslutade målskyttet till 5–2 när han gjorde sitt andra mål för kvällen.

Segern innebär att Luleå kliver upp i ensam serieledning i SHL.