Jack Connolly gjorde mål och assist när Luleå slog Linköping. Arkivbild.

Luleå vände mot Linköping – tog tolfte raka

Luleås fina form fortsätter. Mot Linköping tog laget tolfte raka segern efter att ha vänt ett tvåmålsunderläge till 4–3. Återigen var Jack Connolly segerkreatör med ett mål och assist. För Linköping ser det däremot tufft ut att nå den sista åttondelsfinalplatsen.

|

Med sina 43 poäng är Luleås Jack Connolly 12 poäng från Ryan Lasch i poängligans topp. Däremot är Connolly en av seriens bästa spelare när det gäller att stå för poäng i avgörande situationer – forwarden har stått för åtta matchavgörande mål för sitt Luleå i år.

Och när Luleå vände underläge mot Linköping var Jack Connolly återigen en av matchens huvudpersoner.

Luleå tar ledningen

Johan Harju gav Luleå ledningen i den första perioden. Men därefter vände Linköping på matchen med tre raka mål i den första perioden.

Då stod Connolly själv för det viktiga 2–3-målet när han styrde in Jesper Sellgrens skott i andra perioden där Luleå satte hårt tryck mot Linköpings kasse.

I den tredje perioden hittade Connolly sedan Austin Farley med en briljant passning som gick förbi motståndarben och klubbor varpå Farley kunde styra in kvitteringsmålet i öppet mål.

"Starkt att komma tillbaka"

Kort därefter bombade Luleås Daniel Sondell in 4–3-målet.

- Det är starkt att komma tillbaka. Vi har bra moral och stark karaktär i gruppen, säger Sondell till C More efter segern.

Segern var Luleås tolfte raka vilket innebär att laget alltjämt håller Färjestad bakom sig i toppen av tabellen. För Linköping var det däremot en tung förlust då laget kämpar om den sista åttondelsfinalplatsen mot Brynäs, som måste förlora i sin match mot Rögle för att Linköpings slutspelschans ska leva kvar.

- Det känns jävligt bittert just nu. Det är jämnt men det räcker inte, vi blir väldigt små i den tredje perioden, säger Linköpings tränare Tommy Jonsson till C More.