Lukas Cullhed drömmer om en fullsatt hejarklack

Fyra elitlag är mycket att hålla reda och lasset att dra som hejarklacksledare är stort. Med hejarop och trumpinnarna i hand slutar Lukas Cullhed inte heja fram hemmalaget innan slutsignalen ljuder.
– Det hade varit häftigt med en fullsatt klack men det kan nog ta många år, säger Lukas Cullhed.

ANNONS

Om du bor i Varberg och har något som helst sportintresse så känner du garanterat igen Lukas Cullhed. Han är supportern som håller takten på läktaren vare sig det är på Varberg Energi Arena, Arena Varberg eller Sparbanken Wictory Center. Ibland får han hjälp av publiken men ibland är det ett ensamt slit.

När vi träffar honom är det HK Varberg som gäller. Lukas har fått skynda sig från innebandyträningen men är ändå på plats bakom trumman vid matchstart.

– Det hade varit häftigt med en fullsatt klack men det tar nog många år. Det är ju många ungdomar här i alla fall.

ANNONS

Till vardags jobbar Lukas på Stadshotellet, tränar innebandy på vintern och fotboll på sommaren.

LÄS MER:Redo för historiska hemmamatchen

På HK Varbergs hemmamatcher står golvpukan redo för honom att hålla igång publiken och peppa hemmalaget med, så han slipper släpa den fram och tillbaka. Trummandet var faktiskt bekant för honom redan innan den kom in i bilden på matcherna.

– Jag spelade trummor i flera år på kulturskolan men där får man bara gå tills man är 20, säger Lukas, som idag är 22 år gammal.

Precis som för många andra varbergare har de senaste åren gett fina idrottsminnen för Lukas med uppflyttningar i de högsta ligorna för så väl stadens fotboll-, handboll- och innebandylag. Men ett minne sticker ut lite extra.

– Det har varit många bra minnen men när Bois vann mot Gais hemma med 7-1 är nog det bästa.

Kom in under storhetstiden

Sportintresset föddes när Lukas började gå och titta på Bois där han själv spelade som liten. Det var dock när Warberg IC var som allra bäst och tog hem SM-guld efter SM-guld som han började vara med i hejarklacken för första gången. Idag får han dra ett större lass själv när supporten på matcherna minskat sen storhetstiden.

– Eftersom det var då jag började vara med i klacken så är Magnus Svensson, Kimmo Eskelinen och Mathias ”Bult” Larsson mina favoritspelare från Varberg.

ANNONS

Man kan i alla fall klappa med tycker jag.

Att gå på Varbergslagens hemmamatcher utan att gå in för det är inte ett alternativ för stadens kanske mest upptagne supporter.

– Jag tycker stödet kan vara sådär. Jag fattar inte varför man kommer om man inte vill heja. Man kan i alla fall klappa med tycker jag. Men det är kanske inte så konstigt i en mindre stad, säger Lukas Cullhed.

Fick byta sporten mot mer jobb

Pandemin var en frustrerande period för alla som gillar att se sport live. För Varbergs största supporter kan man säga att effekten blev fyrdubblad.

– Det var skit men det fanns inte mycket man kunde göra åt det. Jag fick gå på matcher de få gånger man kunde och istället tog jag lite extra pass på jobbet.

Även om fyra elitlag redan är mycket så finns det funderingar på expansion.

– Jag funderar på att börja gå på Warberg IBF:s matcher i division 1 och 2 också. Jag har många gamla klasskompisar som spelar där men jag har inte hunnit gå och titta i år ännu.

Men det är inte bara fina minnen i form av sena segermål och uppflyttningar som supporterskapet gett Lukas. Viktigast är gemenskapen.

– Det är roligt att ha träffat så många olika människor. Så fort jag går ut nu så är det någon som säger ”hej Lukas”.

ANNONS

Förhoppningsvis blir det här året mer som vanligt och Lukas kan fortsätta mana fram varbergsstyrkorna på plats. Han har redan blickat framåt mot årets höjdpunkter.

– De sista matcherna i handbollen och innebandyn kommer bli riktigt spännande. Men jag längtar till sommaren och allsvenskan på vallen. Hoppas det blir fullsatt.

LÄS MER:Dubbla smällar för HK Varberg mot seriens jumbo

ANNONS