Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tre Kronors materialförvaltare Anders "Pudding" Weiderstål är fortfarande isolerad från resten av truppen. Men magsjukan har inte spridit sig till några spelare eller andra ledare.

Lugnande besked – ingen spridning av magsjukan

Materialförvaltaren Anders "Pudding" Weiderståls magsjuka har inte spridit sig i Tre Kronor. Men ännu blåser inte landslagsläkaren Peter Ström faran över.

- Tack och lov har det inte spridit sig, men han måste vara fri från symptom. Sedan kan man släppa isoleringen. Det tar den tid det tar, sade Peter Ström efter den svenska matchvärmningen inför kvällens match mot Norge i ishockey-VM.

Det var i går som den legendariske materialförvaltaren i Tre Kronor insjuknade under sitt sista VM innan han blir pensionär. Då fanns en oro att magsjukan kunde sprida sig i laget.

Men hittills har ingen annan blivit dålig och Weiderstål är på bättringsvägen. Även lagledaren Putte Köhler missade matchen mot Italien, men han har drabbats av en kraftigare förkylning.

Det svenska juniorlandslaget drabbades under JVM i år för magsjuka som spred sig till fem spelare och två ledare. Ett sjukdomsmärkt lag åkte överraskande ut redan i kvartsfinal mot Schweiz.

Forwarden Jesper Bratt som fick utgå efter en smäll i 8–1-segern över Italien i går kommer inte att spela kvällens match mot Norge.

- I dag kör han rehab, sedan är det upp till tränarna. Men han lär ju vila i dag så att han får återhämta sig, säger Ström.

Bratt åkte på en tackling i första perioden mot Italien och plockades av efter två perioder då smärtan inte hade lagt sig. Han åkte på en överkroppsskada och bedöms från dag till dag.