Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

HV71:s Simon Önerud jublar efter sitt 2-0 mål mot Linköping.

Linköping missar slutspel – förlorade mot HV

HV71 slog Linköping med 4–0 i den sista grundserieomgången och grusade därmed östgötarnas slutspelsdrömmar. HV71 kan däremot fortsätta drömma om en SM-final.

Simon Önerud gjorde två mål i den avslutande grundseriematchen mot Linköping som HV vann med 4–0 och därmed vann han den interna skytteligan med sina 17 mål.

-  Det är alltid roligt att vinna den, men jag är inte helt nöjd med säsongen. Den har, liksom för laget, varit mycket upp och ner, säger Önerud.

Ifjol var det Linköping som gjorde att HV71:s säsong tog slut efter åttondelsfinalen. Nu fick HV71 sin revansch och såg till att LHC:s säsong tog slut redan i grundserien.

- Skönt att skicka Linköping på semester. Dessutom är Linköpings svit med tio segrar här i Kinnarps bruten och det är också skönt, säger Simon Önerud.

"Det roligaste på säsongen"

Men nu gäller det för HV71 att nollställa.

-  Nu är det samma villkor för alla. Det roligaste på säsongen är kvar, säger Simon Önerud.

HV-stjärnan har respekt för den kommande motståndaren i åttondelsfinalen, men är ändå säker på sin sak:

-  Rögle är ett duktigt hockeylag. Vi måste spela på topp, men jag tycker att vi är det bättre laget och ska vinna det här, säger Simon Önerud.

"Måste störa Rögle högt upp i banan"

Han har också klart för sig vad HV71 måste se upp med i matcherna mot Ängelholmslaget.

-  De har en grymt stark förstakedja med Ted Brithén i spetsen och har ett bra powerplay. När vi får utvisningar måste vi döda dem mot deras starka spel i numerärt överläge.

Simon Önerud vet också om att Rögle har en del svagheter och hur HV bör spela.

- Vi måste ha en hård forechecking på deras backar, försöka störa Rögle högt upp i banan.

Bildar kedja med Ljung och Thörnberg

Simon Önerud har varit rejält på hugget på slutet och den största anledningen är att han har fått spela ihop med Markus Ljungh och Martin Thörnberg.

- Det är två fantastiskt duktiga hockeyspelare. Jag har fått ett uppsving, alla lyfter varandra. Jag är glad att få spela med dem. Ljungh är spelskicklig, medan jag och Martin har samma roll och är tunga att möta och ska försöka låsa fast och ta puckarna och göra mål, säger Simon Önerud.

En spelare som ser fram emot första åttondelsfinalen som spelas i Kinnarps Arena mot Rögle på lördag.

- Det är fantastiskt att det roliga börjar nu, säger Simon Önerud.