Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Frida Maanum, till vänster, hade en fin Champions League-kväll på onsdagen. Med tre mål och två assist var hon starkt bidragande till Linköpings 6–1-seger borta mot ukrainska Charkiv. Arkivbild.

Linköping körde över ukrainskt CL-motstånd

Rosengård väntade till slutminuten innan man avgjorde borta mot Rjazan. För Linköping gick det betydligt lättare. 6–1 borta mot ukrainska Charkiv gör att en åttondelsfinal i Champions League-fotbollen är mycket nära.

Det ska till en sällan skådad hopklappning om två veckor om det inte ska bli avancemang till åttondelsfinal för Linköping. 6–1-segern borta mot Charkiv gör att östgötarna borde kunna få en bekväm retur på hemmaplan.

Linköping var flera snäpp bättre för dagen och norskan Frida Maanum hade en särskilt festlig kväll. Hon gjorde själv tre mål – 1–0, 3–0 och 6–1 – och spelade dessutom fram Lina Hurtig och Marie Yasmine Alidou d’Anjou, det kanadensiska nyförvärvet som kom till klubben i augusti, till var sin fullträff.

- Det var en bra prestation av laget, och det är alltid kul att bidra. Vi får matchen dit vi vill och klarar av att spela vårt spel. Vi vet vad vi kan, det finns mycket i det här laget, säger Frida Maanum till Corren.

Seger bakom seger

Även Rosengård har ett bra utgångsläge inför returen om två veckor.

Ett sent mål med landslagskaptenen Caroline Seger som arkitekt gav en 1–0-vinst borta mot ryska Rjazan.

Klockan hade tickat fram till den 90:e minuten när hemmalagets Anna Belomijtseva styrde bollen i eget mål. Detta sedan Seger försökt nå in i mitten av straffområdet med en nick.

Rosengård har därmed ett bra utgångsläge inför returen på hemmaplan om två veckor, den 26 september.

- Det är inget att sticka under stol med. Det ger helt andra förutsättningar än oavgjort. Samtidigt blir det en tuff retur, säger Rosengårds tränare Jonas Eidevall till Sydsvenskan.

Chelsea vann stort

Chelsea är också på väg mot åttondelsfinal med stormsteg. Magdalena Eriksson spelade hela matchen – Jonna Andersson blev inbytt och Hedvig Lindahl satt på bänken – när Londonlaget vann med hela 5–0 borta mot Sarajevo.

Detsamma gäller Bayern München, för dagen utan Fridolina Rolfö, som vann med 7–0 borta mot serbiska Spartak Subotica.

Fjolårsfinalisten Wolfsburg, som saknade sin svenska lagkapten Nilla Fischer (personliga skäl), hade det tuffare, men vann till slut ändå borta mot isländska Thór/KA med 1–0 efter mål av danska stjärnan Pernille Harder.

I Italien var det blandad kompott för de svenska utlandsproffsen. Fiorentina-målvakten Stéphanie Öhrström hade en bra kväll i Florens, hon höll nollan när danska Fortuna Hjørring besegrades med 2–0. Petronella Ekroth spelade hela matchen för Juventus mot Brøndby, och det började bra i Turin. Barbara Bonansea gjorde 1–0, men Brøndby vände till 2–1. Bonansea fick dock sista ordet och kunde kvittera till 2–2 i slutminuterna.