Malmöjubel borta mot Linköping här genom Max Görtz. Hans lag vände 0–2 till seger.

Linköping illa ute efter tapp

Max Görtz har missat två öppna mål från liknande lägen den här säsongen. Men borta mot Linköping tryckte han in pucken från samma position – och fullbordade vändningen från 0–2 till 3–2 för sitt Malmö.

|

Max Görtz har svarat för åtta mål och nio assists hittills den här säsongen – men lördagens fullträff var garanterat en av de viktigaste hittills. Målet innebar nämligen att Malmö vände och vann med 3–2 mot Linköping – tre mycket betydelsefulla poäng i jakten på en direktplats till kvartsfinal.

När det behövdes som mest tryckte anfallaren in pucken i öppet läge – i stället för att missa som han gjort från ungefär samma position vid två tillfällen tidigare i vinter.

- Ja, det var grymt skönt att se den gå in. Och så var den tvungen att sitta via stolpen också. Man blir ju väldigt irriterad över att bomma när hela kassen är öppen, säger 26-åringen med ett stort leende.

Efter en snabb spelvändning hittade kedjepolaren Christoffer Forsberg honom och målvakten Jacob Johansson var bortspelad.

- Jag åkte i från min back och det var en perfekt pass av Christoffer. Det var ju även i ett väldigt viktigt skede av matchen, säger Max Görtz.

Stark vändning

Bara drygt två minuter innan hade Pontus Netterberg styrt in kvitteringen – och Malmö tog ledningen för första gången i matchen med drygt tolv minuter kvar att spela.

- Visst fick Linköping lite tryck på oss på slutet, men jag tycker aldrig att det var någon fara. Vi hade bra koll och Oscar Alsenfelt räddade oss när det behövdes. Skönt att ha en sådan duktig målvakt, säger Görtz.

LHC hade annars 2–0 efter första perioden, efter mål av Derek Roy och Lukas Bengtsson.

Men ännu en gång tappade östgötarna – och har fortfarande inte vunnit någon endaste match under ordinarie matchtid i egna arenan sedan den 28 december (5-4 mot Färjestad).

Det har bara blivit en vinst på de åtta senaste omgångarna och hemska sex hemmaförluster i följd.

Loja och rädda i LHC

När Malmö hämtade upp sitt underläge blev Linköping närmast paralyserat och av bara farten släppte man in ett mål till.

Laget dansar mellan linjerna att nå till playin och att missa slutspel. Även Örebro är inblandat där efter många segrar på sistone.

Malmö klättrade tillfälligt upp på sjätte plats i tabellen – en position man vill behålla under de fem avslutande SHL-omgångarna.