Linköpings Jimmy Andersson punkterade matchen med sitt 3–1-mål.

Linköping bröt förlustsviten i rivalmötet

Linköpings sex matcher långa förlustsvit är bruten. Och laget bröt den genom att förlänga en annan svit. LHC vann rivalmötet mot HV71 med 3–1 i Kinnarps arena.

|

Filip Karlsson valde ett ypperligt tillfälle att göra säsongens första SHL-mål.

- Det var skönt. Man har väntat på det ett tag så klart. Det var ett hyfsat skott i alla fall. Det var riktigt skönt att se den gå in, säger Karlsson.

När Linköpingsforwarden åkte in i offensiv zon och avlossade ett skott som gick rakt upp i krysset betydde det 2–1 till Linköping mot rivalen HV71 på bortais. Fullträffen i den andra perioden blev matchvinnande i ett möte som slutade 3–1.

Segern innebar att Linköping nu brutit sin sex matcher långa förlustsvit.

- Det kändes som vi behövde det. Vi var i ett stort behov av en vinst. Jag hoppas det kan bli en liten vändning för oss. Sex raka förluster är aldrig kul. Det känns bättre nu, säger Karlsson.

Men det var kanske inte bara Linköping som lag som behövde en framgång efter en dyster period.

Karlsson har sedan övergången från Rögle haft en strulig säsongsinledning med skador.

- Det har varit lite struligt i början så det var så klart att få en liten självförtroende-boost. Speciellt mot HV så klart, säger Karlsson.

Förlänger sviten mot HV71

LHC-forwarden gjorde inte bara sitt första mål för säsongen. Gästernas nummer 36 såg också till att förlänga Linköpings smått fantastiska bortasvit mot just HV71. "Cluben" har inte förlorat i Kinnarps arena sedan säsongen 2014/15.

- Det är klart att det är lite rivalitet mellan HV och Linköping så man försöker höja sig något snäpp. Man märker att det är speciellt framför allt hos spelarna som har varit i laget ett tag, säger Karlsson.

Men det var trots allt hemmalaget som började bäst den här kvällen. HV71 kom ut med mycket fart och tryckte stundtals tillbaka gästerna djupt ned i egen zon.

Jönköpingslagets poängkung Mattias Tedenby kunde också göra 1–0 när han tryckte in en retur från ett avslut av Andreas Thuresson en bit in i den första perioden.

Hemmalaget var klart bättre i den första perioden. Men i mittenakten var övertaget som bortblåst.

Vände i andra perioden

Redan efter dryga minuten kvitterade Dan Pettersson efter att ha fått ett skott på skridskon, vilket ställde Jonas Gunnarsson i hemmamålet.

Därefter tog Linköping över matchen fullständigt. HV71 hade svårt att skapa några riktigt heta chanser även om kedjan med just Tedenby och Thuresson kom närmast.

I stället kunde Jimmy Andersson punktera matchen med sitt 3–1-mål efter drygt sju minuter av den tredje perioden.

Linköping hänger nu fortsatt på toppen i tabellen.

För HV71 fortsätter den svajiga säsongen. Laget förlorade även torsdagens omstart mot Luleå med 2–3 efter straffar och tappar nu mark till de sex första platserna i tabellen, vilka ger en direktplats till vårens kvartsfinaler.