Kosovare Asllani och Linköping tog en planenlig seger mot IFK Kalmar. Arkivbild.

Linköping överlägset ett läckande Kalmar

|

Linköping har halkat efter i den damallsvenska guldstriden. Med sin 9–1-seger mot årets slagpåse IFK Kalmar ser det regerande mästarlaget, femma i tabellen, i alla fall till att man har chansen på topplaceringarna inför avslutningen.

Kosovare Asllani inledde målskyttet på straff i den 27:e minuten och blev strax efter halvtidsvilan tvåmålskytt. Även landslagsspelaren Lina Hurtig stod för två mål i storsegern.

Växjö vann tidigare under lördagen mot Eskilstuna United med 2–0 och befäster sin sjätteplats i tabellen.

Lagets anfallsstjärna, landslagsspelaren Anna Anvegård, fick chansen från straffpunkten i den 16:e minuten – men missade. 21-åringen revanscherade sig dock snabbt när hon redan minuten senare satte ledningsmålet 1–0, vilket innebär att hon kliver upp i delad skytteligaledning med FC Rosengårds Anja Mittag med sina elva fullträffar.