Färjestad och målskytten Michael Lindqvist (till höger) fick jubla mot Mora. Arkivbild.

Lindqvist fixade Färjestadseger

Innan nedsläpp skrev Michael Lindqvist på ett nytt kontrakt med Färjestad. Sedan avgjorde han mötet med Mora med dubbla mål. Ett av målen kom efter ett matchstraff på Moras Niki Petti, som kritiseras hårt av egna tränaren.

|

Färjestad hade spelövertaget i första perioden men matchen mot Mora stod 0–0 fram till den andra perioden då lagen gjorde varsitt mål.

När det hela skulle avgöras i den tredje perioden var landslagsspelaren Michael Lindqvist tungan på vågen med sina dubbla mål.

Färjestadsforwarden höll sig framme i powerplay efter att Moras Niki Petti dragit på sig ett matchstraff som tränaren Mats Lusth minst sagt tyckte var onödig.

- Han får en smäll, det blir lite snack och han ger tillbaka. Det är för dåligt av honom, det kan vi inte acceptera, säger han till C More.

Petti knätacklade först Färjestads Axel Ottosson en gång – innan de båda hamnade i tjafs vid nästa tekning och Petti avslutade med att crosschecka Ottosson över munnen.

Mora hamnade i ett tufft läge, men efter 2–1-målet i det numerära överläget som följde kom en kvittering. Ett straffmål av Lindqvist, och 3–2, med drygt tre minuter kvar av matchen avgjorde sedan mötet till hemmalagets fördel.

Innan nedsläpp stod det också klart att Lindqvist skrivit ett tvåårskontrakt med klubben.

- Jätteskönt att ha skrivit nytt kontrakt och skönt att vi vann också, säger han i C More.

- Jag tycker att Mora gör det bra. Vi har problem stora stunder och det är starkt att vi reder ut det.

Mats Lusth tycker också att Mora gjorde en väldigt bra match.

- Det är den här utvisningen och straffen som dödar oss, och lite spets som saknas ibland, säger han.