Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Elias Lindholm jublar efter ett av sina många mål under sin succésäsong i nya klubben Calgary. Arkivbild.

Lindholm: "Jag tror att vi kan gå hela vägen"

30 år efter hittills enda Stanley Cup-segern har hockeyfansen i Calgary börjat drömma igen. En av anledningarna: Elias Lindholm, som trejdades till laget i somras.

Elias Lindholm har, med kedjekompisarna Johnny Gaudreau och Sean Monahan, visat vägen för Calgary. Laget har gått oväntat bra och toppar sin division. Det är bara Tampa Bay som har tagit fler poäng i NHL.

- Vi har hittat varandra bra. Vissa matcher finns det bitar vi kan jobba på, men oftast tycker jag att vi spelar bra och skapar mycket. Oftast gör vi mål också. Det har varit en bra säsong så här långt, säger Elias Lindholm när TT träffar honom i hemmaarenan Saddledome i centrala Calgary.

Och visst har det varit en bra säsong, både för laget och för Lindholm, som har gjort 58 poäng (21 mål+37 assist) på 51 matcher.

"En bonus"

En notering som också innebär personligt poängrekord då han tidigare gjort 45 poäng som bäst över en hel säsong.

- Det är alltid kul att göra poäng, men jag har kommit till en tidpunkt där det är viktigare att vinna med laget än att ha personlig framgång, säger Lindholm, men lägger leende till:

- Men det är klart att det är en bonus.

Calgary har bara vunnit Stanley Cup en gång, 1989. Då med en annan stekhet svensk i laget – Håkan Loob. Med årets framgångar har drömmarna väckts i staden om att få fira 30-årsjubileet med att vinna tillbaka bucklan.

Offensiv roll

TT: Hur långt kan ni gå med det här laget?

- Jag tror att vi kan gå hela vägen. Men det är klart att det är svårt. Det är så mycket som spelar in, som till exempel slutspelsrutin, säger Lindholm.

Elias Lindholm trejdades till Calgary från Carolina i somras. Han var uttalat besviken i intervjuer efteråt, men nu låter det annorlunda.

- Vi hade kommit till en punkt där jag stod och stampade. Jag visste att jag hade mer hockey i mig, men fick inte ut det riktigt. Här är min roll mer utpräglat offensiv.

Och 24-åringen har funnit sig till rätta i Calgary, även utanför isen.

- Det andas lite mer hockey här, och det är mer svenskt här med årstider och så, det passar mig, säger han.

Med ett större intresse kommer också mer press från hockeypubliken, men det är inte något som stör Elias Lindholm.

- Det är mer att folk kommer fram och tycker att vi är bra, och det är ju kul. Det är lite mer media och så, men jag försöker att inte tänka på det så mycket. Största pressen kommer ju alltid från en själv, för att använda en gammal klyscha.