Anaheims Rickard Rakell och Hampus Lindholm firar Lindholms mål som, på övertid, avgjorde matchen mot Edmonton.

Lindholm avgjorde för Anaheim

Anaheim tog viktiga poäng i kampen om en slutspelsplats i NHL-ishockeyn när Hampus Lundholm avgjorde på övertid mot Edmonton.

|

Anaheim vann med 5–4 och såg därmed till att hålla sig kvar på rätt sida slutspelsstrecket i Western Conference.

Men bortalaget såg ut att gå mot en förlust, låg under med 1–3 inför sista perioden.

Adam Henrique, med Marcus Pettersson som passningsläggare, reducerade till 2–3 i början av tredje perioden. Corey Perry, framspelad av bland annat Rickard Rakell kvitterade några minuter senare. Edmonton gick sedan till 4–3 innan Henrique, med 1,5 minut kvar av matchen kunde kvittera med sitt andra mål för kvällen.

1.21 in i förlängningen avgjorde Lindholm.

- Jag försökte bara skjuta så snabbt som möjligt. Jag såg att Ricky (Rakell) var på väg att utmana Connor McDavid och försökte bara att skaffa mig en så bra position som möjligt, säger Lindholm till tidningen The Orange County Register.

- Om Rakell kom förbi kunde han passa mig, och det slutade med att pucken kom till mig och jag sköt. Jag såg inte ens att pucken gick in, men det var skönt att den gjorde det.

Målet var Lindholms tolfte för säsongen.

Mål av Hörnqvist

Edmontonstjärnan Connor McDavid gjorde ett mål och två assist och leder NHL:s poängliga med fyra poäng före Tampa Bays Nikita Kutjerov.

Pittsburghs Patric Hörnqvist gjorde sitt 24:e mål i mötet med Philadelphia. Matchen, som avgjordes i förlängning, slutade 5–4 till hemmalaget Pittsburgh.

Hörnqvists 2–2-mål kom i numerärt överläge 37 sekunder in i andra perioden, efter en passning från Phil Kessel. Precis två minuter senare tog Jevgenij Malkin matchen till 3–2.

Oskar Lindblom noterades för en assist till Philadelphias 3–3-mål, som gjordes av Jordan Weal i slutet av andra perioden.

Tar inget för givet

Pittsburgh-stjärnan Sidney Crosby gjorde 4–3, 17 sekunder in i tredje perioden. När mindre än en minut var kvar av ordinarie tid kvitterade Sean Couturier till 4–4.

Pittsburghs Bryan Rust gjorde det avgörande målet drygt två minuter in i förlängningen.

- Det är ett privilegium att vara tränare för de här spelarna. Vi tar inte en enda dag för givet. Vi vet hur mycket talang som finns i gruppen och när vi spelar på rätt sätt är vi ett bra hockeylag, säger tränaren Mike Sullivan efter matchen.

Pittsburgh är regerande Stanley Cup-mästare och ligger just nu femma i Eastern Conference.