Lidingöloppet brukar locka cirka 60 000 löpare varje år. Nu får storloppet ett virtuellt komplement i bland annat Halmstad.
Lidingöloppet brukar locka cirka 60 000 löpare varje år. Nu får storloppet ett virtuellt komplement i bland annat Halmstad. Bild: Andreas Sandström/Bildbyrån/arkiv

Lidingöloppet blir virtuellt i Halland

Coronapandemin är inget skäl att sluta springa och motionera. Det tycker arrangörerna av världens största terränglopp, Lidingöloppet – och lanserar nu en virtuell, nationell terrängserie med start i Halmstad.

ANNONS
|

– Vi är ju i ett läge där inga lopp av traditionell typ får genomföras. Vi väljer en slinga på varje plats och sedan får folk komma och springa den, men inte samtidigt utan under en hel vecka. Sedan samlar vi in tider via en app som heter Strava, sammanställer en resultatlista och har priser, säger Lidingöloppets marknads- och kommunikationschef Fredrik Montgomery.

Det är under tiden 1–7 juni som hugade löpare kan ge sig i kast med den orange 4,7-kilometersslingan på Galgberget i Halmstad. Under samma vecka går det att springa banor i Göteborg, Malmö och Kalmar.

Sedan går turnén vidare till Norrköping, Linköping, Nyköping, Skövde, Uppsala, Falun, Gävle och Umeå.

ANNONS

Konceptet har tidigare testats med framgång under tio lopp i Stockholm med start i april.

– Det är ett sätt att skapa en tävling trots att vi inte får ha en tävling och att aktivera folk där ute i en tid där det faktiskt är väldigt viktigt att röra på sig trots att mycket fokus är på andra saker, säger Fredrik Montgomery.

Lidingöloppet brukar ha cirka 60 000 deltagare varje år. Årets tävlingshelg är 27–29 september. I dagsläget finns inget annat besked än den ska gå som planerat.

– Sedan är det klart att vi som alla andra ser att det finns begränsningar och regelverk som gör att det blir problematiskt, säger Fredrik Montgomery.

– Men tills vidare är att planen att vi ska köra som vanligt.

LÄS MER:Virtuellar traillopp superpopulära

ANNONS