Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/9

Lerigt när SM avgjordes

Varbergsåkarna höll för hemmatrycket

Motocross: SM
Solsken och torka ena dagen, regn och gyttja den andra. Helgens Motocross-SM på Annebergsbanan bjöd på minst sagt kontrastrikt väder, där Varbergs U17-åkare lyckades bäst.
Motocross-SM:s femte deltävling blev en riktigt blöt historia under söndagens tävlingsdag. Solen syntes inte till och traktorn som används för att preparera banan kunde inte ta sig fram i leran mellan heaten.
 – I går var det solsken och torrt och i dag bara flöt det där ute, sa Emil Jönrup efteråt.

Men åkarna för Varbergs MK lyckades trots en lerig bana placera sig bra under båda heaten. Under lördagens heat placerade sig Filip Olsson på en andraplats och Emil Jönrup på en tredjeplats. Under söndagens heat kom Jönrup sexa och Olsson fyra, trots två vurpor.
 – Jag var så dåligt med i starten så jag chansade lite och försökte köra tajt, men då ramlade jag inåt och låg fast där en stund. Andra gången körde jag ner i en vattenpöl så jag bara föll. Det var inga stora grejer men det tar tid, sa Filip Olsson.

Blötan på banan innebar också svårigheter med sikten.
 – Det var så lerigt på banan så glasögonen blev väldigt nedkörda. Jag var tvungen att kasta dem ganska tidigt med en kvart kvar ungefär. Det blir ju lite svårare då när man måste titta neråt för att undvika lera i ögonen, sa Filip Olsson.
 – Men jag blev tvåa totalt, det är det som är det viktiga, sa Filip Olsson som också ligger tvåa i totalen.

Den som tog flest poäng i U17 var Isak Gifting som ledde redan innan helgen. Med en förstaplats och en andraplats är han fortsatt i täten. Isak och Filip drygade därmed ut avståndet till trean Viking Lindström, som hade en mindre lyckad helg.
Emil Jönrup var också nöjd med helgens resultat.
 – Det var lite svårare i dag, men jag tyckte att det flöt på bra. Man fick fokusera på att hålla sig på hjulen, sa han efteråt.
Vad säger du om banan?
 – Det var lite kaos i dag. Nu när det var så blött och halt så fick man ligga i vallarna för att få lite fäste från spåren. Det var lite svårt i hoppen också, när man landar är det väldigt geggigt. Det tog rätt mycket på armarna i dag, sa Emil Jönrup.

Albin Norrbin och Josef Andersson ställde också upp för Varbergs MK under helgen. Albin placerade sig på sjuttonde plats i heat ett och nionde plats i heat två. Josef Andersson på nittonde plats i heat ett och på plats 23 i det andra heatet.

Lär mer om Falkenbergs FF här