Robin Lehner gör en räddning med plockhandsken.
Robin Lehner gör en räddning med plockhandsken.

Lehner hjälte igen mot Pittsburgh

Svenske målvakten Robin Lehner stoppade nästan allt som Pittsburgh sköt mot honom. 32 räddningar och bara ett insläppt mål räckte för att utses till en av matchens bästa spelare, och tog New York Islanders ett steg närmare kvartsfinal.

ANNONS
|

Islanders utökar ledningen till 2–0 i matcher i bäst av sju i åttondelsfinalserien i NHL-slutspelet, efter 3–1-segern under natten mot lördagen, svensk tid. En riktig smakstart för New York-laget som inte haft någon tvåmatchledning i slutspelet sedan 1983.

För andra matchen i rad blev Robin Lehner matchhjälte, den här gången med en räddningsprocent på 97 procent efter att ha stoppat 32 skott.

- Det har varit två bra matcher. Men nu är de över. Vi måste ta det en match i taget. Jag tycker att den första matchen var sådär, den här matchen spelade vi bra och vi förtjänade verkligen att vinna, säger Lehner till tv-kanalen MSG i eftermatchintervjun på isen.

ANNONS

Islanders Mathew Barzal rök ihop med Pittsburghs back Marcus Pettersson, och båda fick tillbringa tid i utvisningsbåset.

Tampa Bay illa ute

Ligasegrande TampaBay har haft en problematisk inledning av Stanley Cup. Columbus körde över hemmalaget med 5–1, den andra förlustmatchen i rad för Floridalaget.

Columbus fem mål mot TampaBay är fler än de lyckades få in under tre matcher mot topplaget under de tre mötena i ligaspelet. Då hade TampaBay inga större problem, och den totala målsiffran slutade 17–3

Värre har det gått i slutspelet, där laget hittills inte lyckats blixtra till. Första slutspelsmatchen på hemmaplan slutade 4–3. Och under natten mot lördagen blev det alltså en ny förlust, den här gången med hela 5–1, även det på hemmaplan.

Strålman skadad

Det kan vara den sista matchen som hemmafansen – som ägnade stor del av matchen med att bua åt sitt lag – får se av sitt lag den här säsongen.

Men kanske kan bilden bli en annan när Columbus tar över värdskapet.

- Det måste det bli. Att förlora två matcher hemma är inte en ideal situation, säger backen Daniel Girardi, enligt klubbens Twitterkonto.

ANNONS

Tampas Anton Strålman missade matchen till följd av sin underkroppsskada som hindrat honom från spel de senaste tre matcherna. Han var dock med på morgonträningen, men tränare Jon Cooper ville inte säga när han kunde väntas vara tillbaka.

St Louis besegrade Winnipeg med 4–3, och utökade sin ledning i matchserien till 2–0. Oskar Sundqvist blev tvåmålsskytt för St Louis.

Vegas besegrade San José med 5–3. Vegas inledde starkt med en 3–0-ledning och även om San José sedan lyckades vända till oavgjort i första perioden slutade matchen till Vegas fördel. Svensk målskytt blev William Karlsson som satte den sista pucken för Vegas.

San Josés Erik Karlsson noterades för två assist i matchen.

TT

Fakta: Åttondelsfinalerna

Åttondelsfinaler:

TampaBay–Columbus 1–5.

Columbus leder med 2–0. Nästa match: måndag, 01.00, svensk tid.

NewYorkIslanders–Pittsburgh 3–1

New York leder med 2–0. Nästa match: söndag klockan 18.00, svensk tid.

Alla slutspelsmatchserier spelas i bäst av sju matcher.

ANNONS