Steve Yzerman på presskonferensen där han presenterades som Detroits nye general manager.
Steve Yzerman på presskonferensen där han presenterades som Detroits nye general manager.

Legendaren Yzerman åter i Detroit

En legendar har kommit tillbaka till Detroit. Steve Yzerman blir ny general manager för NHL-klubben, som han spelade för i över 20 år.

ANNONS
|

Steve Yzerman vann tre Stanley Cup-titlar med Detroit under 22 säsonger och sammanlagt 1514 matcher i den rödvita tröjan. Med sina 1755 poäng är han sjunde bäst i NHL:s historia, och tvåa i klubben efter Gordie Howe.

- Den här staden, fansen, staten Michigan, alla var ett otroligt stöd för mig genom upp- och nergångar under min spelarkarriär. Jag är väldigt glad över att komma tillbaka till klubben, säger Yzerman på en presskonferens.

ANNONS

Ken Holland, som var general manager i klubben i 22 år, flyttas upp i organisationen och ska bland annat vara rådgivare åt Yzerman.

- Det är riktigt häftigt att se Steve Yzerman komma tillbaka dit han hör hemma, säger Holland.

Yzerman var general manager för det kanadensiska lag som vann OS-guld 2010 och har haft samma roll i Tampa Bay sedan 2010. Han lämnar en klubb som var bäst i hela NHL i grundserien men som gjorde fiasko i slutspelet och åkte ut efter fyra raka förluster mot Columbus.

Nu kommer Yzerman till ett Detroit som under den gångna säsongen var långt från slutspel och inte har nått dit sedan 2016. Långt från klubbens och Yzermans tre titlar 1997, 1998 och 2002 alltså. Legendaren säger att han hoppas kunna ta tillbaka klubben till fornstora dagar och att han ska göra det genom att satsa på unga talanger.

- Det tar tid och den här klubben har varit igenom det tidigare. Jag kan inte ge exakt tidslinje på när saker ska hända men vi tar oss an uppgiften på ett sätt som jag tror kommer att ta oss dit vi vill, säger Yzerman.

ANNONS
TT

ANNONS