Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

LeBron James.

LeBron: Trump använder sport för att splittra

LeBron James tycker att USA:s president Donald Trump använder sport och dess utövare för att skapa splittringar i landet. Det har basketstjärnan inte mycket för.

LeBron James nämner fallen med Colin Kaepernick, NFL-spelaren som protesterade mot polisvåldet mot svarta genom att gå ner på knä under nationalsången, och basketspelaren Stephen Curry, som inte ville besöka Donald Trump i Vita Huset efter mästerskapstiteln, som exempel på när presidentens reaktion och hårda ord skapat splittringar.

- Det är något jag inte kan relatera till eftersom det var genom sporten jag först kom i kontakt med någon som var vit. Jag kunde lära från dem och de från mig. Jag kände 'wow', detta är bara tack vare sporten. Den har alltid fört människor samman, säger han i en intervju med CNN:s Don Lemon.

LeBron James har länge varit öppen i sin kritik mot Donald Trump och säger att han upplever att spänningarna nu är större mellan olika grupper i samhället.

Själv växte han upp under tuffa förhållanden i Akron, Ohio, och har nu hjälpt till att finansiera en ny grundskola i staden, I Promise School, som ska stötta utsatta barn.

- Om man tittar på några av de största ledarna i vår tid, som Muhammad Ali och Martin Luther King, och all motgång de gick igenom så använde de den alltid för att säga 'okej, det här ger ännu mer motivation'. Och det är tack vare dem vi är här idag, säger James.