Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

LeBron James byter Cleveland Cavaliers mot Los Angeles Lakers. Arkivbild.

LeBron James till LA Lakers

LeBron James skriver ett jättekontrakt med Los Angeles Lakers. Fyraårsuppgörelsen är värd 154 miljoner dollar, motsvarande 1,4 miljarder kronor, enligt superstjärnans representanter.

I förra veckan gjorde han klart att han inte ville förlänga med Cleveland Cavaliers efter det svidande nederlaget mot Golden State Warriors i NBA-finalen tidigare i juni.

Det var den åttonde raka NBA-finalen för basketvärldens största stjärna, av totalt nio. Inför den sade han att 33 inte är någon ålder.

- Jag har inget tak, sade James, som hittills har vunnit titeln tre gånger.

LeBron James spelade i Cleveland mellan 2003 och 2010. Under sina fyra år i Miami var han med och tog två NBA-titlar, 2012 och 2013. Därefter återvände han till Cleveland, som vann NBA 2016.

Han har utsetts till NBA mest värdefulla spelare fyra gånger och har gjort över 31000 poäng i ligan genom åren.

"Tack för fyra fantastiska säsonger. Detta kommer alltid att vara hemma", skriver James på Instagram.

En av de som hälsat LeBron James välkommen till sin nya klubb, och stad, är Zlatan Ibrahimovic, som själv flyttade till Los Angeles i våras för att spela fotboll.

"Nu har LA både en Gud och en kung", skriver den svenska stjärnan på Instagram.

En annan är Lakers-legendaren Kobe Bryant.

"Välkommen till familjen", skriver han på Twitter.

LA Lakers har vunnit NBA 16 gånger, och leds av den tidigare giganten Magic Johnson som är klubbens sportchef. Enligt amerikansk media blev övergången klar efter att James och Johnson haft ett möte i lördags.