Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Kobe Bryant, till vänster, och LeBron James, var rivaler under större delen av sin karriär, men nu spelar James för Bryants gamla klubb, Los Angeles Lakers. Arkivbild. Bild: Eric Gay

LeBron bröt ihop efter budet om Bryants död

Idrottsvärlden sörjer basketlegendaren Kobe Bryant, som omkom i en helikopterkrasch.
LeBron James, som i lördags passerade Bryant i NBA:s totala poängliga, bröt ihop när han fick dödsbeskedet.

I ESPN:s videosekvens från flygplatsen i Los Angeles, efter LA Lakers hemkomst från Philadelphia, syns James hållas om och sedan torka sina tårar.

Det var i Philadelphia som James gjorde sitt 33 644:e poäng i NBA och gick förbi Bryant upp på tredje plats i NBA-historiens poängliga.

Bryants sista inlägg på Twitter blev en hyllning till LeBron James: "Fortsätt att utveckla sporten @KingJames. Mycket respekt min bror."

Kobe Bryants mångårige lagkamrat i Lakers, Shaquille O'Neal, skriver på Twitter:

"Det finns inga ord som kan uttrycka den smärta som jag går igenom med denna tragedi, jag har förlorat min brorsdotter Gigi och min bror Kobe Bryant, jag älskar er och ni kommer vara saknade. Mina kondoleanser går ut till hela Bryants familj och familjerna till de andra passagerarna ombord. Jag MÅR ILLA JUST NU", skriver Kobe Bryants mångårige lagkamrat i Lakers, Shaquille O'Neal, på Twitter.

Jerebko: Såg upp till dig

Även den förre svenske NBA-spelaren Jonas Jerebko hyllar Bryant:

"Jag såg upp till dig långt innan jag fick chansen att möta dig på planen under ett decennium... För evigt en legendar, ikon. Du inspirerade mig och miljoner över hela världen. Jag har inga ord för den här tragedin. RIP", skriver Jerebko på Instagram.

Tennisstjärnan Novak Djokovic, som på söndagen gick till kvartsfinal i Australian Open, vaknade upp på måndagsmorgonen till nyheten om att Kobe Bryants helikopter kraschat och tagit hans, dottern Giannas och sju andra människors liv.

"Mitt hjärta sörjer över dagens nyhet. Kobe var en stor mentor och vän till mig. Du och din dotter lever kvar i våra hjärtan. Det finns inga ord för att uttrycka mina sympatier till familjen Bryant och alla familjer som är drabbade av den här tragedin", skriver Djokovic på Twitter.

Djokovis sade i en ESPN-intervju i helgen att Kobe Bryant bland annat hjälpt honom när han kämpade med en armbågsskada.

Hade 24 på ryggen

Dubbelspecialisterna Bob och Mike Bryan, LA Lakers-supportrar, spelade sin sista match i karriären med gul tejp på ryggen på tröjorna med Bryants nummer 24 och smeknamn Mamba.

Den alpina världsstjärnan Lindsey Vonn på Twitter:

"Jag saknar ord. Hur kunde det här ske? Förkrossad. Vila i frid, Kobe".

Världsrekordhållaren på 100 och 200 meter, Usain Bolt, har lagt upp en bild på sig själv tillsammans med Bryant i samband med en friidrottstävling och skriver:

"Jag kan fortfarande inte tro det här".

Presidenthyllningar

Såväl den nuvarande som den förre presidenten i USA reagerade också på Twitter.

"Det här är fruktansvärda nyheter", skriver Donald Trump på Twitter. Hans företrädare Barack Obama skriver:

"Kobe var en legendar på banan och hade precis inlett vad som skulle varit en lika meningsfull andra akt i sitt liv. Att förlora Gianna är ännu mer hjärtskärande för oss som föräldrar. Michelle och jag skickar vår kärlek och våra böner till Vanessa och hela familjen på en sådan här ofattbar dag".

Kobe Bryant lämnar efter sig sin fru Vanessa och tre döttrar. Han blev 41 år gammal.

Ingela Ahlberg/TT