Ryan Lasch har gjort fyra mål och totalt 15 poäng i SM-slutspelet.
Ryan Lasch har gjort fyra mål och totalt 15 poäng i SM-slutspelet.

Lasch om kritiken: "Kallar dem hatare"

Han gjorde tre poäng i den tredje finalen och leder slutspelets poängliga. Ändå finns det folk som ifrågasätter Frölundastjärnan Ryan Lasch.

ANNONS
|

Stämningen är uppsluppen på Frölundas korta ispass i Scandinavium dagen efter 5–2-överkörningen mot Djurgården. Finalserien har svängt fram och tillbaka, men Frölundaspelarna känner att de har hittat spelet på riktigt nu och har en bra chans att gå fram till 3–1-ledning mot Djurgården på lördagen på bortaplan.

Ryan Lasch var regissören bakom Frölundasegern i torsdags med ett mål och två målpass. Han har gjort 15 poäng (4 mål+11 assist) och leder slutspelets poängliga tillsammans med lagkamraten Rhett Rakhshani.

Trots att grundseriens poängligavinnare fortsatt att ösa in poäng i slutspelet har han fortfarande sina belackare. Det heter ibland att Lasch inte presterar lika bra i slutspel och Damkronornas förre förbundskapten Leif Boork förde fram en sån tes, och att Lasch är överbetald, för några veckor sedan på Twitter.

ANNONS

Zzzzz

Lasch svarade – med två snarkande emojis och fyra bucklor (två CHL-titlar, ett SM-guld och ett schweiziskt guld).

Han skrattar när det kommer på tal:

- Jag tycker inte att jag behöver visa något för någon. Det har jag redan gjort. För mig handlar det om att gå ut och ha kul, det är det här jag älskar. Jag vet vilken nivå jag håller, säger han och tillägger:

- Det går bra för mig personligen, men det viktigaste är att det gör det för laget.

TT: Har du skickat någon fler tweet till Boork?

- Den kontakten är avslutad, säger han.

Den lille, 170 centimeter långe, amerikanske artisten hade ett par tuffa slutspel i början av sin karriär i Sverige som nu är inne på sin sjunde säsong.

ANNONS

Sedan de två slutspelen, i Växjö 2014 och Frölunda 2015, har stämpeln aldrig riktigt suddats ut. Trots att han därefter gjort 37 poäng på 34 matcher i SM-slutspelet.

"Lustiga proportioner"

Frölundatränaren Roger Rönnberg säger:

- Ibland tycker jag att det får lite lustiga proportioner. Det är väl så att om du ska vara en spetsforward eller artist så får du räkna med att gå mellan hjälte- och syndabocksfacket hela tiden av media.

Lasch ser chansen att ta ett ordentligt grepp om finalserien med en seger i Stockholm på lördagen, trots att Frölundas senaste Stockholmsbesök slutade med ett svidande 1–5-nederlag.

- Vi har en jättebra känsla. Vi kan ta med oss många saker från matchen i torsdags och vi känner att om vi spelar så är vi som bäst. Det är upp till oss själva att utmana oss så att vi når den nivån varje kväll.

ANNONS
TT

Fakta: Slutspelets poängliga

1) Ryan Lasch, Frölunda, 13 matcher–4 mål–11 assist–15 poäng

Rhett Rakhshani, do, 13–4–11–15.

3) Michael Lindqvist, Färjestad, 14–5–8–13.

4) Sebastian Strandberg, Djurgården, 16–7–5–12

5) Chay Genoway, Frölunda, 13–5–7–12

6) Marcus Nilsson, Färjestad, 13–4–8–12

Fakta: Ryan Lasch

Född: 22 januari 1987 i Lake Forest, Kalifornien.

Klubbar i karriären: St Cloud State University, Södertälje, Pelicans, Finland, Norfolk (AHL), Fort Wayne Komets (ECHL), Toronto Marlies (AHL), Växjö, TPS Åbo, Frölunda, Bern.

Främsta meriter: SM-guld med Frölunda 2016, schweizisk mästare med Bern 2017, CHL-mästare med Frölunda 2016 och 2019.

ANNONS