Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Johanna Larsson och Kiki Bertens spelar tillsammans i dubbel. I Gstaad ställdes de även mot varandra i singelturneringen, där Bertens vann. Arkivbild.

Larsson vidare i dubbeln – svenskmöte väntar

Först utslagen – sedan vidare. Sveriges högst rankade tennisspelare Johanna Larsson besegrades i Gstaads singelturnering, men vann i dubbeln. Där väntar en annan svenska.

28-åriga Johanna Larsson, som är världsrankad 48 i singel och 29 i dubbel, inledde fredagen i Gstaad, Schweiz med att se sig besegrad i kvartsfinalen i WTA-singelturneringen.

Sverigeettan förlorade mot nederländskan Kiki Bertens – som också är Larssons dubbelpartner. Bertens skrev segersiffrorna till 6–4, 6–4 efter drygt en och en halv timmes spel.

Senare gick duon, som är förstaseedade i dubbelturneringen, in och besegrade det oseedade tjeckisk-nederländska paret Lenka Kuncikova och Eva Waccano med 6–4, 6–3 efter bara 58 minuters spel.

Segern innebär att Larsson/Bertens – som vunnit sex WTA-dubbeltitlar tillsammans – är framme i semifinal där svensk-bulgariska skrällparet Cornelia Lister och Aleksandrina Naydenova väntar senare i helgen.

23-åriga Cornelia Lister, som är rankad 542:a i singel och 134:a i dubbel, och mestadels håller till på den mindre ITF-touren.

Tillsammans med 25-åriga Aleksandrina Naydenova så besegrades spanjorskorna Sílvia Soler Espinosa och Sara Sorribes Tormo med 3–6, 6–1 och 10–8 efter supertiebreak i kvartsfinalen.