Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Isak Pettersson tackar landslagspsykologen Daniel Ekvall för hur han reste sig efter tabben mot Djurgården.

Landslagspsykologens ord hjälpte Pettersson

En olyckskorp vid Djurgårdsmålet. Sedan reste sig Isak Pettersson, likt en fenixfågel, och höll tätt i resten av 1–1-matchen. Vem som låg bakom reinkarnationen?

Det där tankesättet har satts i huvudet inte bara på IFK Norrköpings trupp utan även på det svenska landslaget. När Janne Andersson blev förbundskapten för två år sedan så fick psykologen Daniel Ekvall börja jobba dubbelt.

Hans effekt på Norrköpingsmålvakten Isak Pettersson syntes tydligt efter Djurgårdens 1–0-mål.

- Jag tyckte jag hade bra koll. Både på straffområdet och på honom (Haris Radetinac). Sedan får han en bra träff, som jag tycker jag ska klara av. Jag får ta på mig den, säger Pettersson och fortsätter:

- Vi jobbar mycket med vår psykolog. Vad som en gäller är det nästa aktion. Oavsett bra eller dålig. Det var de tankarna som gick genom huvudet. Det funkade bra efter det.

Målvaktstränaren i Ryssland

Efter det blev det inga fler missar, utan i stället räddningar på de chanser som uppstod.

- Han (Ekvall) är otroligt klok. Man försöker bara samla åt sig allt. I just detta fall blev det bra. Hade jag grävt ner mig hade det inte blivit bra. Nu fick man tänka: "Det har hänt, nu går jag vidare", säger den unge målvakten.

Daniel Ekvall har sin effekt på laget, må så vara att han under den senaste månaden hängt i Ryssland med landslaget. Vilket även målvaktstränaren Maths Elfvendahl har gjort.

TT: Hur har det varit att ladda för omstarten utan sin målvaktstränare?

- Det är klart att Maths vill man alltid ha med sig. Det tror jag alla målvakter i hela världen vill ha. Så är det ju.

Konstant kontakt

Han har dock varit med även i Norrköping – trots allt.

- Vi har haft snack med honom hela VM-resan. Han har sagt vad vi ska göra och frågat hur det gått. Han har varit hur bra som helst. De tog sig till VM-kvartsfinal och han snackade ändå med oss var och varannan dag. Så det kunde inte blivit bättre än vad det blev, säger Pettersson, pausar, och avslutar:

- Men det är klart att det ska bli gött när han kommer hem.