Albin Ekdal.
Albin Ekdal.

Lagkapten Ekdal: "Tackar för förtroendet"

Han har länge känt sig som en landslagets ledare. Men det är först nu som Albin Ekdal är utsedd till lagkapten.

ANNONS
|

Med lagets ordinarie lagkapten på skadelistan behövde förbundskapten Janne Andersson hitta en vikarie för Andreas Granqvist.

Valet blev Albin Ekdal.

- Vi har flera lagkaptensämnen i den här truppen och därför har vi haft många olika på vägen, men Albin har väldigt mycket i sin person och i sitt sätt som spelare som tilltalar mig. Det är kaptensegenskaper: pålitlighet och en lojalitet till lagets sätt att spela, säger Andersson.

ANNONS

- Det är också en kille som tar för sig, både på och utanför planen. Han har många delar som jag gillar och som jag tycker att en lagkapten ska ha.

"Väldigt kul"

Ekdal fick reda på förbundskaptenens beslut efter onsdagens träning och har sedan dess sett fram emot att leda landslagets startelva in på Friends arena till fredagens EM-kvalmöte med Malta.

- Jag har haft den i cirka 20 minuter innan, när Zlatan (Ibrahimovic) gav mig den i någon match. Annars har jag inte haft den här i landslaget. Det är väldigt kul, säger han.

- Det känns som att halva laget är lagkaptensämnen egentligen men att jag får gå först, efter många år i landslaget, efter många tunga år med skador så känns det lite som en revansch.

ANNONS

"Något stort"

29-årige Albin Ekdal debuterade i landslaget i augusti 2011 och har sedan dess blivit en allt mer viktigare spelare får Blågult. I sin 44:e A-landskamp får han kliva in på planen som lagets lagkapten.

- Att få vara lagkapten – i alla fall för en dag, i en match – är något stort och jag hoppas att jag kan göra det jobbet som bindeln kräver.

TT

ANNONS