Joakim Lagergren. Arkivbild.
Joakim Lagergren. Arkivbild.

Lagergren jagar andra toursegern

Han hade missat tre raka kvalgränser inför Irish Open. Nu går Joakim Lagergren mot en topplacering – igen. 26-åringen ligger delad tvåa inför sista rundan på Irland.

ANNONS
|

Den 26-årige svensken gjorde en stabil tredje runda och gick runt på 69 slag, tre under par. Han inledde första nio med tre birdies, annars var det idel par på övriga 15 hål, en runda utan bogeys eller värre med andra ord.

- Jag träffar fortfarande bollen bra, i dag var förmodligen den bästa dagen på hela veckan, jag fick tyvärr inte puttningen att fungera som jag ville, säger han till Europatourens webbplats.

ANNONS

Han har fyra slag upp till Erik van Rooyen och delar andraplatsen i tävlingen tillsammans med Ryan Fox från Nya Zeeland. Sydafrikanen van Rooyen hade bokstavligen en flygande start på rundan. Eller vad sägs om sex birdies på de nio första hålen. Fler blev det inte för van Rooyen som avslutande, liksom Lagergren, med nio raka par och ser ändå ut att ha ett betryggande avstånd ner till svensken.

Joakim Lagergren tog sin första seger på Europatouren i maj på Sicilien. Efter det har det gått tyngre med tre raka missade kvalgränser fram till tävlingen på Ballyliffin.

Nu kommer han att gå ut i ledarboll med van Rooyen under den avslutande rundan på söndagen.

- Jag ska gå ut och spela som jag har gjort, förhoppningsvis kan jag sätta lite fler puttar, då vet jag att jag har en låg score i mig, säger han.

Alexander Björk är näst bäste svensk på en delad 18 plats efter en 71-runda på lördagen. Övriga svenskar i tävlingen är Peter Hanson (delad 41:a) och Jens Dantorp (delad 70:e).

ANNONS
TT

ANNONS