Island Rurik Gislaon i närkamp med Norges Stefan Johansen.

Lagerbäck slog sitt "gamla" landslag

En hjälte återvände till Island – och kunde åka hem med segern. Lars Lagerbäcks nya landslag, Norge, slog hans gamla, Island, med 3–2.

|

Det blev ett kärt återseende av Reykjavik för Lars Lagerbäck som ledde Island till den sensationella kvartsfinalen i EM för två år sedan. Men medan Island förbereder sig för VM i Ryssland är svensken numera förbundskapten för Norge, ett landslag som inte nått lika stora framgångar.

Fast Lagerbäck fick sista ordet. Hans norrmän vände matchen under de sista tio minuterna, från 1–2 till 3–2, efter mål av Joshua King och Alexander Sørloth.

- Det känns såklart lite extra att vara tillbaka på Island. Jag kommer att stötta dem till 100 procent i Ryssland, men jag är mer nöjd över att åka härifrån med en seger, säger Lars Lagerbäck till norska TV2.

- Det var mycket som var bra. Vi tog matchen. Det är speciellt att spela mot sådana lag, de stänger planen bra och är välorganiserade. Några perioder blev vi lite långa, men det är väldigt bra att vi kom tillbaka och verkligen tog matchen.

För Island väntar ett genrep mot Ghana på torsdag innan laget åker till Ryssland där Argentina väntar i första matchen i VM.

Flera VM-klara nationer träningsspelade på lördagskvällen.

Kompanys skadeoro

Belgien fick hjärtat i halsgropen sedan försvararen Vincent Kompany fått kliva av träningsmatchen mot Portugal med en befarad skada, med två veckor kvar till VM-premiären mot Panama.

Mittbacken och tillika Belgiens kapten fick utgå tio minuter in i andra halvlek. Vad för typ av skada det är, hur allvarlig den är och om den ska äventyra hans VM-medverkande är ännu oklart.

- Det märktes när han klev av att han var skadad och vi är oroade, säger Belgiens förbundskapten Roberto Martinez som tillägger Kompany klagade på smärtor i ljumsken.

Matchen slutade 0–0.

Belgien spelar i grupp G tillsammans med Tunisien, Panama och England.

Engelsk vinst

England vann sin träningsmatch hemma på Wembley mot Nigeria med 2–1.

Mittbacken Gary Cahill satte tonen nästan omgående när han i matchminut 7 nådde högst på en hörna och knoppade in 1–0. Tottenhams målspruta och den engelske kaptenen Harry Kane utökade sedan med fem minuter kvar av första halvlek till 2–0. Nigerias Alex Iwobi reducerade visserligen tidigt i andra halvlek men laget mäktade aldrig hämta i kapp.

England spelar ytterligare en träningsmatch innan avfärd till Ryssland. Mot Costa Rica den 7 juni i Leeds.