Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lämnar Varberg för spel i Drott

HK Drott har hittat ersättaren till Martin ”Byan” Bystedt. Han fanns nio mil norrut – Varbergs Jonathan Tygesen. – Allsvenskans bästa högersexa, säger Claes Andersson i Drott.

23-åringen från Borås var på provspel hos Drott redan inför den gångna säsongen, men då Martin Bystedt valde att fortsätta, lät Drott Tygesen ligga på tillväxt ett år till i Varberg. Och det verkar ha gjort Tygesen gott, högersexan blev femma i allsvenskan skytteliga med sina 144 mål.

– Han var vårt förstaval och vi är väldigt glada för den här värvningen. Han är en spänstig och extremt vältränad (jobbar som personlig tränare) spelare som skjuter hårt och kommer bli sevärd. Vi har stora förhoppningar på honom, konstaterar styrelsemedlem Andersson som haft del i värvningen.

Tygesen själv beskriver sig enligt följande:

– Jag är ingen bolltrollare utan mer fysisk. Jag gillar att springa fort och hoppa högt. Full fart framåt, säger högersexan som då och då kallas för ”Air Borås”.

23-åringen kommer, åtminstone initialt, bo kvar i Varberg.

– Jag har flängt runt en del, nu kan jag ta det steg för steg. Bo kvar och slippa byta jobb. Jag har trivts förbannat bra på västkusten och fick en nytändning i Varberg efter att ha varit ett år i Bodö i norra Norge där solen knappt gick upp på tre månader. Nu känner jag mig mogen att ta nästa kliv och det ska bli för jävla roligt att komma till Drott.

Lär mer om Falkenbergs FF här