Henrik Stenson på Muirfields elfte hål i British Open 2013. Arkivbild.
Henrik Stenson på Muirfields elfte hål i British Open 2013. Arkivbild.

Kvinnor välkomnas till världens äldsta klubb

Det tog 275 år. Men nu har skotska Muirfield – världens äldsta golfklubb – till sist fattat beslutet att tillåta kvinnligt medlemskap.

ANNONS
|

Beskedet kommer två år efter att klubbledningen i en omröstning enats om att ändra på sin policy att enbart tillåta män att spela på banan Muirfield, som är belägen på kusten strax öster om huvudstaden Edinburgh.

- Det är mitt stora nöja att meddela att tolv kvinnor har blivit formellt inbjudna att ansluta sig till HCEG (Muirfield The Honourable Company of Edinburgh Golfers, klubbens fullständiga namn) den här månaden, säger klubbkaptenen Alistair Campbell i ett uttalande, enligt Reuters, och tillägger:

ANNONS

- Detta är en milstolpe i klubbens ansedda historia och vi ser fram emot att välkomna alla våra nya medlemmar som kan dela vår klubbs fina värderingar och traditioner.

För att bli medlem på Muirfield krävs först en rekommendation från en redan befintlig medlem innan övriga representanter samt fem domare godkänner inträdet.

- Vi är stolta över vår klubbs historia men lika exalterade över framtiden och den roll som våra nya medlemmar kommer spela i att fortsätta vårda klubbens traditioner, avslutar Campbell.

Muirfield har varit värd för British Open 16 gånger.

TT

ANNONS