Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fredrik Larsson.

Kunde inte växla – leder ändå

En piruett i första heatet och stående med växelproblem inför det andra – men när krutröken hade lagt sig i Göteborg var Fredrik Larsson trots det kvar i STCC-topp.

– Jag kunde gå i mål före de viktigaste motståndarna i mästerskapet och för en gångs skull var det lite flyt för mig, säger Fredrik Larsson som återtog mästerskapsledningen från Ekblom.

Det andra racet blev händelserikt redan före start. Fredrik Ekblom drabbades av problem med växellådan och kom inte ens till start. Ett gyllene läge för Larsson att dryga ut mästerskapsledningen.

Men Falkenbergssonen fick först inte i någon växel på gridden på uppvärmningsvarvet och kom iväg sist. Luddig information gjorde att Larsson trots det ställde sig på sin fjärde startruta, vilket inte godkändes av reglementet och påföljden blev en .

– Jag fattade inte varför jag fick det. Men det blev rätt bra ändå till slut efter en bra uppkörning, säger Larsson som körde upp sig från tionde plats till femte efter att bland annat ha passerat båda sina teamkollegor och till sist även Mattias Lindberg.

- Jag tog ikapp jävligt mycket de sista två varven på honom. Han blev väl lite stressad också samtidigt som jag var bestämd. Det var kul.

Därmed är Larsson kvar i mästerskapsledning, nu med nya tvåan, Volvos Thed Björk fem poäng bakom. Björk, som stortrivs i Göteborg, var överlägsen i race två som han ledde från start till mål före Rickard Göransson.

Erik Jonsson går från klarhet till klarhet. På pallen i sin första STCC-tävling någonsin på premiären i Knutstorp. Nu, på den svårkörda stadsbanan i Göteborg, fick Westcoast Racings ungtupp kliva högst upp och ta emot segerbucklan efter ett rörigt första race.

– Ett jäkligt påfrestande race mentalt. Det är klart att jag var pressad, men jag visste vart de andra var snabba och där gjorde jag mig så bred det gick så det var inga problem, tycker Jonsson.

I andra startade Erik Jonsson nia, men slutade sjua efter ett fint avvägt andra race.

– Fantastiskt. Jag hade aldrig tänkt att det hade kunnat gå så här bra, utbrister STCC-rookien som hittills har överträffat de flestas förväntningar.

Han fortsätter:

– Jag är jättenöjd med helgen. Över förväntan och jag känner mig trygg i bilen, summerar Jonsson som ligger åtta totalt.

Westcoast tredje förare, Philip Forsman, hade en mörk helg. Första racet slutade i räcket med stora skador på bilen som följd sedan Fredrik Ekblom gått hårt fram. I det andra blev Forsman åtta.

Lär mer om Falkenbergs FF här