Janne Andersson och Ken Sema under en landslagssamling. Sema blev inte uttagen till VM. Arkivbild.
Janne Andersson och Ken Sema under en landslagssamling. Sema blev inte uttagen till VM. Arkivbild.

Krönikörerna saknar Sema i VM-truppen

Att Janne Andersson inte bjöd på någon joker i VM-truppen var ingen skräll. Att Marcus Rohdén valdes i stället för Ken Sema eller Jiloan Hamad var det enda som fotbollskrönikörerna hade att invända mot.

ANNONS
|

Aftonbladets Erik Niva säger till tidningens webb-tv att han tycker att det är synd att valet föll på Rohdén på den enda icke helt givna yttermittfältsplatsen och inte Östersunds Ken Sema.

- Jag tycker att det är synd att valet är gjort. Jag begriper att Andersson har sina rutiga skäl och randiga orsaker. Det bottnar i synen på turneringen, att det snarare kommer att krävas ytterligare tilltajtning än öppnande matchbilder, säger Niva.

ANNONS

- Jag tycker att vi borde ha kunnat kosta på oss en variant till och där hade Ken Sema verkligen erbjudit det som ingen annan i truppen gör. Jag tycker att truppen blir lite fattigare utan honom.

Samma åsikt har Expressens Noa Bachner som tycker att Semas frånvaro i VM-truppen var "den enda plumpen i protokollet".

"Det är klart att vi kunde ha åkt till VM med i alla fall en anfallare som kan dra isär ett försvar, men det gör vi inte nu", skriver Bachner.

Dagens Nyheters Johan Esk skriver att spelarna i truppen inte är några "sprakande stjärnor, det är gruppen i sig som är spännande."

Esk tycker att Hammarbys Jiloan Hamad borde ha varit given, men att "med tanke på att Rohdén kan användas på fler platser var valet rätt".

Crotone-spelaren Rohdén har varit med i landslaget under kvalet till VM.

TT

ANNONS