Tite har tröttnat på vad han upplever är bedrövliga planer i Copa América.
Tite har tröttnat på vad han upplever är bedrövliga planer i Copa América.

Kritik mot planerna i Copa América: "Absurt"

Straffseger mot Paraguay i kvartsfinalen i Copa América. Trots det var det inte några glada mungipor på Brasiliens förbundskapten Tite efter matchen.

ANNONS
|

Trots mer än 40 minuter med spel elva mot tio lyckades inte Brasilien utnyttja sitt övertag hemma på Arena do Gremio i Porto Alegre. Segern mot Paraguay i Copa Américas kvartsfinal bärgades i stället på straffar efter 90 mållösa spelminuter.

Oförmågan att straffa det decimerade motståndet var dock inte det brasilianska lagets fel, utan planens. Det hävdade åtminstone förbundskaptenen Tite.

- Det finns utrymme för förbättring, sade han om sitt lags spel innan han tillade:

ANNONS

- Men det är också möjligt först när vi får igång vårt passningsspel på en bra plan.

"Spelarna bad mig klaga"

- Alla spelare bad mig att klaga på den. Det är absurt att vi i en match på den här höga nivån spelar på en plan där det är svårt att överhuvudtaget passa bollen. Vi behövde tre bollberöringar varje gång vi skulle passa framåt.

- Det är absurt att det är så låg kvalitet. Vart som helst i världen i övrigt är det otänkbart att spela på en så dålig matta.

Även den argentinske superstjärnan Lionel Messi har sågat kvalitén på planerna i Brasilien.

- Alla planer som vi spelat på har varit usla. Då är det svårt att spela, sade spelaren efter 2–0-segern mot Qatar, även den i Porto Alegre, i söndags.

ANNONS

Arrangören försvar planerna

Enligt Reuters har liknande kritik riktats mot arenan Fonte Nova i Salvador och Maracana i Rio, bland annat av de båda stjärnspelarna Luis Suarez, Uruguay, och James Rodriguez, Colombia.

Nyhetsbyrån uppger att turneringsarrangören trots detta inte tar åt sig av kritiken.

- Vi ser jämna planer med ideala gräsmattor. De är på en lämplig nivå för turneringen, sade Thiago Jannuzzi som sitter i Copa Américas organiserande kommitté.

I semifinalen väntar antingen Argentina eller Venezuela för Brasilien. Matchen spelas på arenan Mineirao i Belo Horizonte – förhoppningsvis på en duglig gräsmatta.

TT

ANNONS