Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Adonis Stevenson med krona och bälte på presskonferens med utmanaren Badou Jack. I mitten promotorn Floyd Mayweather.

Kritik mot Jack inför titelfajten: ”Konstigt”

Mästaren Adonis Stevenson har kritiserats av Badou Jack inför helgens VM-match i boxning. Nu svänger pendeln tillbaka mot den titelutmanande svensken.

Som 19-årig amatörboxare dömdes Adonis Stevenson till 18 månaders fängelse för att ha varit en del av ett gäng som bedrev koppleriverksamhet. Ett faktum som Badou Jack kritiserat den nu 40-årige Stevenson för.

Morgan Campbell är sportjournalist på Toronto Star, Kanadas största dagstidning, och ifrågasätter den 34-årige svenskens beteende inför WBC-titelmatchen i lätt tungvikt i Air Canada Centre.

Mayweather i fängelse

- Det är konstigt, han kallas ju själv för ”Jack Uppskäraren”. Kommer du ihåg vem ”Jack Uppskäraren” var? Han som dödade prostituerade i London på 1800-talet. Har han verkligen mandat att göra narr av någon som tidigare var en hallick? Jacks promotor (Floyd Mayweather) dömdes till fängelse för att ha slagit sin flickvän. Badou Jack kan inte riktigt sätta sig uppe på den piedestalen att han fajtas för kvinnors rättigheter, eller är killen som slåss för jämställdhet, säger Morgan Campbell.

På torsdagens presskonferens i en ombyggd tågstation i centrala Toronto höll mästaren Stevensons hov iklädd en kungakrona och med sitt mästarbälte. Den Haitifödde kanadensaren – med 29 segrar på 30 matcher som proffs, varav 24 på knockout – pratade bara boxning, och varnade Jack för att om han bli blinkar kan matchen på söndagsmorgonen svensk tid vara över.

Morgan Campbell menar att Stevensons fängelsedom är en del av det förflutna.

Jämna odds

- Han satt i fängelse och insåg helt enkelt att ”jag kan inte göra det här längre”. Sedan bröt han med alla från sitt tidigare liv. Han är inte stolt över det han gjorde, ångrar det, men har också gjort en medveten insats att ge tillbaka till samhället och är mentor för barn som är i den situationen han var i. Han exemplifierar sig själv som någon som förändrats. Att du kan dömas till fängelse för att du är ung och dum men att du som vuxen kan räta ut ditt liv, säger Toronto Star-journalisten och fortsätter:

- Vissa kommer aldrig förlåta honom. Men samtidigt är det inte rättvist att behandla honom som att han fortfarande gör sådana saker.

TT: Vad säger du om Stevensons chanser mot Jack?

- Det är tufft att gissa, det är lätt att förstå att spelbolagens odds är helt jämna. Jack (185 centimeter) är större, yngre och har utvecklats. Men att möta en större motståndare har inte stört Stevenson (180 cm) tidigare. Han har en helt enkelt en enorm slagkraft. Får han in en ren träff med vänstern kan han knocka dig.