Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Olafur Andres Gudmundsson (till höger) och hans IFK Kristianstad fick en rejäl handbollslektion mot tyska topplaget Rhein-Neckar Löwen. Arkivbild.

Kristianstad överkört på hemmaplan

IFK Kristianstad förlorade med besked hemma mot tyska storlaget Rhein-Neckar Löwen i handbollens Champions League med 22–35.

Det orangeklädda hemmalaget kändes aldrig riktigt nära att kunna skrälla mot det namnkunniga motståndet, som redan efter första halvlek hade en betryggande sexmålsledning.

- Vi måste straffa dem när vi får bollen. Inte alls bra när vi kastar bort bollen för mycket mot ett sådant motstånd, sade Kristianstads islänning Olafur Andres Gudmundsson, hemmalagets bästa målskytt med sex mål, till Viasat i pausen.

Gudmundsson och IFK blev dock inte bättre i andra.

I stället kunde de tyska "lejonen", som bland annat hade svenskduon Jerry Tollbring och Kristian Bliznac på planen, dra ifrån. Tollbring var dessutom meste målgörare i matchen med sju fullträffar.

Kristianstadspelaren Albin Lagergren skämdes – rejält.

- Det är pinsamt i dag. De får göra lite som de vill och vi sätter inte press på någon egentligen. Vi spelare måste göra det mycket bättre och visa lite klubbhjärta. Vi ser ut som döda hösäckar. Vi måste börja kämpa lite, sade en uppgiven Lagergren till Viasat efter slutsignalen.

Svenske landslagsmålvakten Mikael Appelgren vaktade målet för gästerna.