Kristianssons stora succé i Västkustloppet

Prispallen fick verkligen bekanta sig med Alexzander Kristiansson under helgens Västkutslopp på Falkenbergs motorbana. Den unge föraren plockade hem en tredje och andraplats i Ginetta GT5 Challenge.

ANNONS
|

Under söndagseftermiddagen var det dags för det andra och avslutande heatet i Ginetta GT5 Challenge på Västkustloppet. Med i startfältet fanns pappa Niklas och sonen Alexzander Kristiansson från Falkenbergs motorklubb.

Under dagens första lopp hade Kristiansson den yngre placerat sig på en imponerande tredjeplats medans Niklas hade det tuffare och rullade in sist i målet av deltagarna efter problem med bilens motor.

– Jag fick bryta första loppet, det var en givare som gick sönder i motorn, säger Niklas Kristiansson.

Klarade av kraschen

I race nummer två steppade familjen upp ytterligare. Alexzander låg under hela racet hack i häl bakom fjolårsvinnaren av SM, Hampus Rydman och hotade länge den duktige föraren.

ANNONS

– Jag fick en väldigt bra start där jag kom upp på en andra plats tidigt i loppet. Sen blev det en krasch och säkerhetsbilen fick komma in under många varv. Det är jag tacksam för då jag kunde hänga på i täten, säger Alexzander Kristiansson.

Pappa Niklas var inblandad i incidenten och fick därefter aldrig riktigt upp farten men körde ändå in på en stabil femteplats. Alexzander klarade av att hålla de andra förarna bakom sig och gled efter 16 varv in som tvåa bakom vinnaren Hampus Rydman.

– Han har kört väldigt länge och är väldigt snabb. Det här är också den första helgen med race och den här bilen så jag är jättenöjd med en andra plats, det känns väldigt bra, säger Alexzander.

Det ska inte kunna hända

I och med den lyckade starten plockade föraren viktiga poäng i mästerskapet som avgörs under fem helger runt om i Sverige.

– Det är väldigt bra att få resultaten med sig i början så att man kan bygga vidare på det. Även för att man kanske kan hitta mer sponsorer och verkligen kunna satsa. Det är väldigt skönt att få visa att farten är med mig, säger Alexzander.

Pappa Niklas var efter tävlingen mycket nöjd men sonens resultat och insats.

ANNONS

– Alexzander tar en tredje och andraplats vilket är helt fantastiskt. Det ska egentligen inte kunna hända i den här klassen, många är mycket mer erfarna än honom. Det är ett enormt bra resultat, riktigt bra är det, säger Niklas.

ANNONS