Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sveriges Kristian Karlsson kommer till spel i kvartsfinalen mot England. Och man räknar med att han ska spela två singlar. Arkivbild.

Kristian Karlsson spelar i VM-kvarten

Sveriges Kristian Karlsson kommer till spel i kvartsfinalen mot England. Och lagledningen räknar med att han ska spela två singlar.

I gårdagens segermatch skadade sig Sverigeettan Kristian Karlsson i sin andra match för kvällen. Han kunde fullfölja matchen, men berättade efteråt att det rörde sig om en liten bristning högt upp i ljumsken. Men när den svenska förbundskaptenen lämnade in laguppställningen en timme före match fanns Kristian Karlsson med.

- Vi hoppas det de han kände igår inte ska hämma honom, säger "Tickan" Carlsson.

Det svenska laget blir därmed precis som i senaste matchen, Kristian Karlsson, Matias Karlsson och Jon Persson.

Engelsmännen ställer upp med Paul Drinkhall, Liam Pitchford och Sam Walker.

Obesegrat genom mästerskapet

Tolfterankade England är ett lag som nionderankade Sverige känner väl. Laget tränas av den tidigare svenske förbundskaptenen Marcus Sjöberg. Laget har gått obesegrade genom mästerkapet och bland annat slagit tredjerankade Japan.

- Jag vet vad vi kan göra. Grabbarna brukar höja sig i lagspel, säger han till TT.

De svenska och brittiska spelarna känner varandra väl. Tre av britterna spelar för svenska lag. Och Englands tvåa Liam Pitchford tävlar på hemmaplan, han bor och spelar i Halmstad.

- Jag skulle säga att det är en öppen match. Det gäller att vara med från början, säger den svenske tvåan Mattias Karlsson

Brons säkrat vid seger

Blir det seger mot engelsmännen är ett brons säkrat – i lag-VM spelas ingen match om bronset. Att det ska bli en ädlare valör än så förväntar sig dock inte. I en eventuell semifinal väntar nämligen storheten Kina, som har åtta raka lagguld. Kineserna har inte förlorat sedan Sverige vann 2000 i Kuala Lumpur.

- England tog ju överraskande medalj (brons) vid senaste VM. Det är en väldigt svår nöt att knäcka, men jämför man med Kina är det en chans och möjlighet, säger förbundskaptenen Ulf "Tickan" Carlsson.