Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Emil Krafth väntas ersätta avstängde Mikael Lustig i kvartsfinalen mot England.

Krafth tror på spel i VM-kvartsfinalen

Han har stängt högerkanten mot Frankrike och Italien. Nu räknar Emil Krafth – som väntas ersätta avstängde Mikael Lustig – med att få göra något liknande i VM-kvartsfinalen mot England.

Janne Anderssons val med "raka ersättare" innebär konkret att han har två spelare per position, ett förstaval och en given vikarie.

Förbundskaptenens arbetssätt har varit tydligt sedan han klev in i rollen efter EM 2016, och även så nu under VM i Ryssland.

Pontus Jansson ersatte sjuke Victor Nilsson Lindelöf i öppningsmatchen mot Sydkorea, Gustav Svensson klev in i stället för avstängde Sebastian Larsson mot Schweiz – och nu, i VM-kvartsfinalen mot England, väntas Emil Krafth få spela när högerbacken Mikael Lustig är avstängd.

"Gjort det bra"

- Jag tar inget för givet, men sedan tror och hoppas jag på att jag får spela. Det är klart att jag blir besviken om jag inte får det, i och med att jag har spelat matcher i kvalet och gjort det bra. Jag tror och hoppas att jag kommer spela, säger Krafth.

Han lär inte bli besviken.

Med Anderssons filosofi med raka ersättare, och historiken i kvalmatcherna mot bland annat Frankrike och Italien – där Krafth har varit den som har ersatt Lustig – bör den 23-årige Bologna-backen ta klivet in den svenska backlinjen.

Dessutom var det han som fick komma in när förbundskaptenen bytte ut Lustig i den 82:a minuten av åttondelsfinalen mot Schweiz i S:t Petersburg.

- Det var skönt att få några minuter, att slängas in i hetluften och få känna lite på det om jag nu ska spela mot England, säger Krafth och kallar sitt eventuella deltagande mot England för "jättestort".

- Det är en dröm som går i uppfyllelse. En grej var att dra på sig landslagströjan, en annan var att få spela ett mästerskap. Så självklart är det jättestort för mig.

Påläst högerback

Trots att inget verkar klart är Emil Krafth redan påläst.

Som Manchester United-supporter har han koll på hur Ashley Young – som förväntas spela på hans kant – kommer att agera på lördag.

- Jag har sett honom i ett antal matcher och vet att han gärna vill komma ner och slå inlägg med vänstern, men också att han kan gå inåt och slå inlägg med högern eller gå på avslut själv. Det gäller att vara på tårna och försöka ligga nära honom när bollen kommer till honom, så att han inte får tid och plats.