Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

MIkael Martinsson: Fattar FFF-spelarna instruktioner?

KRÖNIKA. Spelarna får taktiska instruktioner. Men verkar ha ludd i öronen.

Fin arena, men verkligen inget fint spel. Och frågan är om Falkenbergs FF-spelarna förstår vad tränaren Hasse Eklund säger?
Det var mycket som var nytt denna historiska dag på Kristineslätt i Falkenberg. Kristineslätt, som för bara några år sedan var ett öde fält befolkat av kaniner som framförallt ägnade sig åt förökning.
Nu satt vi här i en ny arena som lukade just precis nytt. Vi fick se ett nästan nytt lag, med sex startspelare som inte klivit ut i den gula matchtröjan förut på den här nivån. Det var också nya positiva förväntningar som falkenbergspubliken ville få infriade.
Men det var till slut bara arenan som höll måttet.

Läs också: Betygen i FFF:s premiärmatch

Ingen kan väl påstå att vi bjöds på någon större fotbollsunderhållning. Snarare tvärtom. Jag har skrivit det förut, hur kan man missa så enkla passningar på den här nivån? Det gällde inte bara Falkenbergs FF utan också Öster. Första halvlek bestod av ett koppel av misstag. Enda behållningen var Östers fans som höll hög ljudnivå.
Falkenbergs tränare Hasse Eklund var klarsynt nog att inte hymla med vad vi fick se. Ett dåligt Falkenbergs FF. Som enligt Eklund själv inte gjorde vad man tränat på och vad man kommit överens om.
Nu är jag inte mannen att klura ut Falkenbergs taktik, och hur den inte genomfördes och Eklund ville inte peka ut någon enskild spelare som inte gjorde sitt jobb, eller inte gjorde vad man kommit överens om.
Men något stämmer inte när elva olydiga pojkar springer omkring på plan och vägrar att göra som Eklund vill.


Lagets djupledsspel var minimalt, om inte fullständigt frånvarande. Man hade oftast bollen i sin ägo men det slutade strax efter mittlinjen. Dominic Chatto och Amin Nazari hade lågt tempo i sitt passningsspel, och även om Mahmut Özen och Tobias Englund försökte löpa längs kanterna stupade de av trötthet efter ett tag.
Det finns synder som inte kan förlåtas. Som Dominic Chattos vid Östers 1–0-mål. Det som kom att avgöra en match som bara osade 0–0 fram till dess.
Han hade en enda uppgift, att markera Östers bäste spelare vid fasta situationer, Mario Vasilj. Men när Sebastian Cronas frispark kom var han inte där och denna dag som skulle bli glädjens dag byttes mot besvikelse.
En besvikelse som jag verkligen hoppas staden hämtar sig ifrån. Det kommer att ta lite tid att få Falcon Alkoholfri Arena att kännas som Falkenbergs FF:s hemmaplan. Det behövs segrar för det också.
Men allt är relativt. Mina tankar går just nu till alla drabbade familjer kring bussolyckan som drabbat Ängskolan i Skene. En skola jag också kan relatera till från min ungdom.

Läs också: Röster efter matchen – så är nya arenan