Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Janne Andersson och Ken Sema under en landslagssamling. Sema blev inte uttagen till VM. Arkivbild.

Krönikörerna saknar Sema i VM-truppen

Att Janne Andersson inte bjöd på någon joker i VM-truppen var ingen skräll. Att Marcus Rohdén valdes i stället för Ken Sema eller Jiloan Hamad var det enda som fotbollskrönikörerna hade att invända mot.

Aftonbladets Erik Niva säger till tidningens webb-tv att han tycker att det är synd att valet föll på Rohdén på den enda icke helt givna yttermittfältsplatsen och inte Östersunds Ken Sema.

- Jag tycker att det är synd att valet är gjort. Jag begriper att Andersson har sina rutiga skäl och randiga orsaker. Det bottnar i synen på turneringen, att det snarare kommer att krävas ytterligare tilltajtning än öppnande matchbilder, säger Niva.

- Jag tycker att vi borde ha kunnat kosta på oss en variant till och där hade Ken Sema verkligen erbjudit det som ingen annan i truppen gör. Jag tycker att truppen blir lite fattigare utan honom.

Samma åsikt har Expressens Noa Bachner som tycker att Semas frånvaro i VM-truppen var "den enda plumpen i protokollet".

"Det är klart att vi kunde ha åkt till VM med i alla fall en anfallare som kan dra isär ett försvar, men det gör vi inte nu", skriver Bachner.

Dagens Nyheters Johan Esk skriver att spelarna i truppen inte är några "sprakande stjärnor, det är gruppen i sig som är spännande."

Esk tycker att Hammarbys Jiloan Hamad borde ha varit given, men att "med tanke på att Rohdén kan användas på fler platser var valet rätt".

Crotone-spelaren Rohdén har varit med i landslaget under kvalet till VM.