Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Med sitt första tävlingsmål för klubben såg Eric Larsson till att Malmö fick en bekväm resa till nästa omgång i Champions Leauge-kvalet.

Komfortabelt avancemang för Malmö

Två gånger på 2010-talet har Malmö FF tagit sig ända till gruppspelet i Champions League. Under tisdagskvällen tog skåningarna det första steget mot att återupprepa bedriften när man lekande lätt vann returmötet mot FC Drita med 2–0.

Malmö FF gick in i returmötet mot kosovanska FC Drita med tämligen bekväma förutsättningar efter att man förra veckan segrat med klara 3–0 nere i Mitrovica. Efter en seg inledning malde skåningarna sakta men säkert ner sina motståndare och säkrade avancemanget med siffrorna 2–0 hemma i Malmö.

Sömnpiller

Med tanke på det goda utgångsläget valde tränare Uwe Rösler föga förvånande att ta in fyra nya spelare jämfört med elvan som i helgen kryssade mot Östersund. En av dessa, mittbacken Franz Brorsson, nickade in bollen med dryga halvtimmen spelad, men målet blev bortdömt på grund av ruff på målvakten.

I övrigt var första halvlek en sällsynt sömning historia där Malmö kontrollerade spelet utan att skapa något nämnvärt framåt. Först på tilläggstid hettade det till när talangen Samuel Adrian från trettio meter drämde bollen i stolpen.

Malde ner motståndarna

Efter pausvilan fick Drita allt svårare att hänga med i bolljagandet, och det var bara en tidsfråga om när målen skulle börja trilla in.

Tio minuter in i andra halvlek avlossade samme Adrian åter ett skott från distans, och några meter från målet skyfflade Carlos Strandberg in bollen på äkta måltjuvsmanér.

Kort därefter bjöd Eric Larsson hemmapubliken på en elegant frivolt efter att han med sitt första tävlingsmål för klubben utökat ledningen.

- Jag började göra den när jag var 17-18 år. Sedan dess har den inte blivit använd så många gånger, men förhoppningsvis blir det några gånger till på stadion, sade den oväntade målskytten efteråt.

Några fler mål blev det inte, och efter det snöpliga poängtappet mot Östersund fick Uwe Rösler njuta av sin första hemmaseger som tränare.

Hyllar Adrian

Efter matchen var tränaren allra nöjdast med lovande Samuel Adrian, som i sista minuten fick forslas in i startuppställnigen i halvskadade Arnor Traustarsons ställe.

- Från första början har han visat att han inte har några nerver. Han växte minut för minut och framöver kan han när som helst få spela för oss, säger Rösler.

I nästa omgång väntar betydligt tuffare motstånd i form av rumänska mästarna CFR Cluj, som för den internationella fotbollspubliken torde vara mest känt för sin skrällseger borta mot Manchester United i Champions Leagues gruppspel 2012. Första mötet spelas tisdag nästa vecka på bortaplan, men just nu fokuserar Rösler helt på helgens bortamatch mot Örebro.

- Cluj är en klubb med erfarenhet från den högsta nivån, men hur de spelar och vem som är deras bästa spelare får ni fråga mig på måndag.

Rättad. Felaktig veckodag i ingressen i tidigare version.