Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Kalmars Romario gav gästerna ledningen borta mot Dalkurd.

Knapp förlust för Dalkurd mot Kalmar

Det fortsätter att gå tungt för nykomlingen Dalkurd. "Hemma" i Gävle blev det en ny knapp förlust sedan Kalmar vunnit med 2–1.

Tjugo minuter in i matchen gjorde Romario 1–0 för gästerna – och vilket drömmål det var. Efter att ha avancerat fram lite tryckte han in ett elegant långskott upp i krysset och Abdulaziz Demircan var chanslös i Dalkurds mål.

- Det var ett fantastiskt mål, vackert, sade framspelaren Melker Hallberg till C More.

Men bara minuter senare visade Mohamed Buya Turay varför han finns med i skytteligans topp. För tredje matchen i rad nätade han, den här gången när han var framme på en retur. 1–1-målet var hans femte mål för säsongen.

- Det var ett enkelt mål, var Buya Turays raka förklaring till målet.

Hallberg saknade energi i laget i första halvlek och i andra gick man ut med lite högre tryck. En kvart tog det innan Gbenga Arokoyo, som ersatte Viktor Elm i halvtid, tryckte in 2–1 till Kalmar i en rörig situation i Dalkurds straffområde.

Bara minuter senare var Yukiya Sugita nära att kvittera men hans skott tog i insidan av stolpen och ut.

Dalkurd tryckte på riktigt bra sista halvtimmen med flera giftiga chanser men Lucas Hägg Johansson var strålande i Kalmars mål. Matchen slutade 2–1 till Kalmar, som tog tredje raka segern.

- Det var tufft sista kvarten, så det var skönt att vi ändå kunde hålla emot och ta en seger, sade Hägg Johansson till C More och försökte förklara varför Kalmar redan tagit 13 poäng i år och börjar nosa på en topplacering.

- Jämfört med förra säsongen så är det en stor skillnad i energin i och runt laget.

Förlusten var den första hemma på Gavlevallen för Dalkurd.