Friends arena kommer att kunna vara fullsatt på VM-kvalet. Arkivbild.
Friends arena kommer att kunna vara fullsatt på VM-kvalet. Arkivbild. Bild: Nils Petter Nilsson / TT

Klartecken för fullsatta arenor: "Fantastiskt"

Fulla läktare även för de största evenemangen får grönt ljus från regeringen, det meddelar idrottsminister Amanda Lind. Förbundskapten Janne Andersson gläds över beskedet: "Ska bli väldigt roligt", skriver han i ett sms till TT

ANNONS

Även de allra största evenemangen kommer att få hållas inför fulla läktare, det bekräftar Kultur- och Idrottsminister Amanda Lind på en presskonferens.

– Nu tar vi äntligen det fjärde steget. Alla arrangörer av alla typer av evenemang kan nu planera för att öppna upp från och med den 29 september. Det kommer inte heller att finnas några deltagarbegränsningar, säger Amanda Lind.

"Väldigt roligt"

Det innebär bland annat att 50 000 personer kommer att kunna se de kommande VM-kvalmatcherna mot Kosovo och Grekland i fotboll på Friends arena, något som gläder förbundskapten Janne Andersson.

”Det ska såklart bli fantastiskt att få spela match framför vår hemmapublik igen. I senaste matchen mot Spanien hemma spelade stödet på läktaren stor roll och då var det 16 000 på plats. Nu kommer det bli långt många fler i kommande matcher vilket ska bli väldigt roligt”, skriver han i ett sms till TT.

ANNONS

Och han får rätt i att det blir långt fler. Till Aftonbladet säger Lena Danielsen, biljettansvarig på Svenska fotbollförbundet, att 40 000 biljetter redan sålts och att hon förväntar sig ännu mer.

– Jag gissar att vi hamnar på 46 000 eller 47 000, nära fullsatt, säger hon till tidningen.

Inga deltagarbegränsningar

Regeringen meddelade för två veckor sedan att publiktaket skulle tas bort, men frågan om det även gällde de största evenemangen var fortfarande inte riktigt utredd. Nu står det alltså klart att arenor över hela Sverige kan ta in publik till sin maxkapacitet.

– I dag kan vi meddela att det inte heller kommer att finnas några deltagarbegränsningar för dessa evenemang, säger Amanda Lind.

Sverige möter Kosovo den 9 oktober och Grekland tre dagar senare, båda gångerna på Friends arena.

ANNONS