Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Saman Ghoddos (nummer 14) under Irans VM-match mot Marocko. Arkivbild.

"Klart Ghoddos hade velat spela för Sverige"

Förra året kom beslutet att Saman Ghoddos valde att representera Iran i landslagssammanhang. Enligt klubbkamraten i Amiens, Emil Krafth, hade dock Ghoddos velat spela för det svenska landslaget.

Saman Ghoddos, född och uppvuxen i Malmö, har sedan flytten från Östersund till franska Amiens imponerat stort i den franska högstaligan. Tre mål och två assist har det blivit på sju matcher. En som har bevittnat Ghoddos framfart på nära håll är Emil Krafth, och han medger att det känns surt att Ghoddos inte kan vara en del av den svenska landslagstruppen.

- Det är klart att det svider. Nu har jag sett och varit nära honom ett tag, och han är en väldigt skicklig spelare. Han betyder väldigt mycket för där jag är nu, så det är klart att det är lite surt att inte ha med honom. Men så är fotbollens gång, han valde Iran och det går inte att göra någonting åt det, säger Emil Krafth.

Den svenske högerbacken säger att han och Ghoddos har pratat "lite lätt" om situationen.

- Det är klart att han hade velat spela för Sverige och det sa han också till mig. Nu har han gjort sitt val och då är det inte mycket mer att snacka om. Men självklart hade han velat spela i Sveriges landslag, säger Krafth.

Efter VM – trots Sveriges framgångar – berättade dock Ghoddos att han var nöjd med sitt val av landslag.

- Jag är väldigt glad över att ha valt Iran och ångrar ingenting, sade han då till TT.